Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Marked på Campo de" Fiori

Å gå på markedet er en inngrodd livsstil for alle italienere, og det er her dere treffer de lokale husmødrene. Selv landets aller minste tettsteder har marked én gang i uken, og alltid på faste ukedager da karavanen med selgere flytter fra by til by. I Roma er det marked nesten hver eneste dag, både utendørs og under tak. Et av de mest berømte er markedet på det gamle blomstertorget Campo de" Fiori midt i Romas historiske sentrum.
>>> Les mer om Campo de" Fiori her

Festa della Madonna del Carmine

Roma er hovedsetet for den katolske kirke, og selv om italienerne i teorien blir mindre og mindre religiøse sier de kirkelige feiringene noe annet. Hver kirke har sin helgen, og her i Italia feires ALLE helgenene. Dette skjer med gudstjeneste, musikk, opptog, folkefest og som oftest et gigantisk fyrverkeri som avslutning for festlighetene.
>>> Les mer om Festa della Madonna del Carmine her

Opera i Caracallas Termer

Italia er hjemlandet til flere store operakomponister, og operakyndige nikker nok gjenkjennende til navn som La Fenice i Venezia, La Scala i Milano og San Carlo i Napoli - mens Romas operahus enkelt og greit heter Teatro dell"Opera di Roma. Utendørs opera forbindes som oftest med den gamle arenaen i Verona, men i Roma tilbys det også sommeropera i spektakulære omgivelser under åpen himmel.
>>> Les mer om opera i Caracallas Termer her

Promenade langs Tiberen

Flere av Italias byer preges av vann. I Venezia er det kanaler, andre ligger ved vakre innsjøers bredder, mens mange byer gjennomskjæres av imponerende elver, og Roma tilhører den sistnevnte kategorien. Tiberen, som elva heter, spiller en viktig rolle i Romas historie da det var her de to guttebarna Romulus og Remus ble satt ut i håp om at de ikke ville overleve. Men skjebnen hadde andre planer, og mange år senere grunnla de byen Roma.
>>> Les mer om promenaden langs Tiberen her

Turgåing langs Via Appia Antica

Finn frem turskoene og spasér langs en av Romas mange interessante gater og turstier. Romerne vandret langs den gamle hærveien Via Appia Antica en gang i tiden, og det var også her den flyktende apostelen Peter visstnok møtte Jesus i et syn og spurte ham: "Domine quou vadis" ("Herre, hvor går du?").
>>> Les mer om turgåing langs Via Appia Antica her

>>> Du kan bestille hotell, ferieleilighet og feriebolig i Roma her
>>> Se også en mer detaljert oversikt over severdigheder i Roma her

 
search map