Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Lev La Dolce Vita: Bo med gangavstand til severdigheter, butikker og restauranter i Roma

Men mest sannsynlig har du ikke mange måneder du bare kan rive ut av kalenderen for å leve livet på romersk vis. Likevel kan en uke eller en langhelg med In-Italia i Den Evige Stad også gi deg et deilig avbrekk fra hverdagen. Det er mange fordeler ved å bo så sentralt i Roma som du gjør ved Spansketrappen. Du behøver for eksempel ikke å bruke mye tid på transport når du skal besøke de viktigste severdighetene, shoppe eller gå på kafé og restaurant. Da er det bare å gå rett ut døren og vips - så er du klar for å leve La Dolce Vita (det søte liv) slik bare romerne kan.

 Ved å bo sentralt får du det meste ut av ferien din i Roma, samtidig som du blir en del av byens levende sentrum i det øyeblikket du går ut hotellets inngangsdør, og kan du tenke deg et vakrere sted å tilbringe ferien enn ved Spansketrappen, en av byens flotteste og mest berømte severdigheter?

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Kjenn på storbyens puls i shoppingstrøket ved Spansketrappen

Trappen er et flittig brukt møtested blant lokale, så her får du virkelig opplevd storbylivet. Spansketrappen er med andre ord ikke bare et imponerende stykke arkitektur du kan beundre, men et sted som fortsatt benyttes i hverdagen på samme måte som for flere århundrer siden: til å gå på, møtes på og slappe av på mens du absorberer livet rundt deg. Oppføringen av trappen ble finansiert av en fransk diplomat i årene 1723-1725. Han var lei av den gjørmete veien som førte opp til den franske kirken Trinitá Dei Monti fra Piazza Dei Spagna (Spanskeplassen), og ønsket seg et storslått alternativ.

Er ikke Spansketrappen i Spania?

Så navnet er spansk, finansieringen er fransk og stedet er italiensk... Eller er det det? For å gjøre forvirringen komplett er faktisk trappen den dag i dag fransk territorium - det betales hvert år et symbolsk beløp til den franske staten som takk for "leie" av trappen. Det var nemlig den franske diplomatens betingelse for å berike Roma med dette arkitektoniske mesterverket. I dag er området rundt trappen en fasjonabel del av Roma, og hvis du har planer om å fylle hvert fall deler av ferien din med shopping kan du ikke befinne deg i et bedre strøk.

Populære hoteller ved Spansketrappen

Nedenfor nevner vi tre eksempler på hoteller ved Spansketrappen som vi vil anbefale. Du er alltid velkommen til å kontakte oss her i In-Italia hvis du ønsker mer informasjon om ferier i Roma.

Hotel Cecil
Her bor du i en hyggelig atmosfære med gangavstand til Spansketrappen, Trevifontenen og mange andre severdigheter. Mange vender tilbake til dette hotellet år etter år - og blant de mer prominente gjestene kan vi blant annet nevne vår egen Henrik Ibsen.

Det er altså et gammelt og tradisjonsrikt hotell vi har med å gjøre her, men det stopper ikke Hotel Cecil fra å tilby all slags moderne komfort. Rommene er pene og enkle, med tv, Wi-Fi, eget bad med hårføner, safe, telefon og aircondition. Som et ekstra pluss kan vi nevne at rommene er lydisolerte.

King Hotel
Enda en hotellperle i hjertet av Romas sentrum, nærmere bestemt i stilfulle Via Sistina, der blant andre H.C. Andersen og den danske billedhuggeren Thorvaldsen bodde. Ta en kaffe på berømte Café Greco og bo et steinkast fra Spansketrappen. King Hotel ser ikke meget imponerende ut utenfra, men bak den beskjedne fasaden finner du et behagelig hotell med utmerkede, enkle rom og en hyggelig takterrasse.

Her kan du slikke sol, hvile beina og kikke ut over Romas tak etter en opplevelsesrik dag i gater og smau. Rommene har alle aircondition, eget bad, Wi-Fi, tv og telefon.

Hotel Garda
Bo i en herskapelig del av Roma i en stille sidegate ved Via Veneto - gaten som blant annet er kjent fra filmen La Dolce Vita. Hotel Garda ligger i femte etasje og har enkle, pene rom der du kan hvile ut etter en travel dag med sightseeing og shopping. Rommene er utstyrte med tv, Wi-Fi, eget bad med hårføner, safe og minibar.

>>> Les mer om storbyferie i Roma her

 
search map