Gatemarkedet Campo de' Fiori

Campo de' Fiori
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

I Italias hjerte finnes det markeder for enhver smak. Det finnes både matboder og klærboder. Et annet kjent marked er Porta Portese som selger alt annet enn mat. Det er ikke en opplevelse vi anbefaler på sterkeste med mindre du ønsker å bruke mye tid på transport og komme deg over til et lite spnenende område hvor lommetyvene trives best... Dessuten er de fleste varene kinesiske og er av en lavere kvalitet. Med andre ord anbefaler vi koselige og sjarmerende Campo de' Fiori som du finner i hjertet av sentrum på den flotte plassen med samme navn.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hver formiddag (med unntak av søndager) er det mulig å kjøpe alt man skulle ønske av matprodukter, men også kjøkkenredskaper som ofte - ved daglige demonstrasjoner - viser seg å kunne skrelle, hakke og gjøre om simple grønnsaker til spesielle figurer. Disse visningene er ofte sjarmerende og publikum, spesielt turister står i kø for å kunne kjøpe med seg disse dingsene som de muligens ikke har sett maken til i deres hjemland.

Skulle du for eksempel få lyst til å kjøpe litt Parmigiano Reggiano (denne ekte parmesanosten) eller andre italienske spesialitere med hjem, så er det faktisk litt billigere her enn rundt i de mange andre delikatessebutikkene. Hvis du får bruk for en liten pause er det nok av koselige kafèer og restauranter å velge mellom. Reiser du med din bedre halvdel som enten foretrekker shopping eller avislesing er det mulig å dele seg opp uten å miste synet av hverandre, ettersom Piazza Campo de' Fiori og de andre butikkgatene er i en god størrelse.

Navnet på plassen betyr egentlig blomstrengen, og det nettopp fordi det en gang lå en eng med blomster og det er der navnet stammer fra. Men det er ikke tilfeldig, navnet kommer fra Campus Florae, som betyr Floras Plass og Flora var elskerinnen til Pompeius Magnus i midten av det siste århundre før vår tidsregning. Statuen midt på plassen forestiller filosofen Giordano Bruno som i 1600 ble brendt på bålet på grunn av sin motstand mot kirken. Det skjedde midt på denne plassen. Den ble oppført av den italienske stat i 1887 - 1889 som et hån mot kirken og det er ikke tilfeldig at filosofen ble anklaget mot Vatikanet.

Her har det blitt hold marked i mange århundre, deriblandt hestemarked, men at plassen har gått igjenom historise reformasjoner og hendelser er kanskje vanskelig å forestille seg, når du slantrer rundt det pittoreske og sjarmerende markedet som er fult av glade og lidenskapelige kunder og selgere. Markedstidene er mandag-lørdag fra kl. 7.00 til kl. 13.30

 
search map