Roma Colosseum

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Dette store fasinerende amfiteatret ligger i hjertet av Roma, og er et av de største romerske arkitektoriske verk noensinne.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Oppføringen av bygningen startet mellom år 70 og 72 e.Kr. under den romerske keiser Vespasian, og sto ferdig i år 80 e.Kr., da det var den romerske keiser Titus som regjerte. Amfiteatret het i utgangspunktet "Anfiteatro Flavio" etter både Vespasians og Titus familienavn Flavius. Senere i middelalderen ble det omdøpt til Colosseum, etter den kolossale brosjestatuen av keiser Nero som sto på plassen foran Colosseum. Denne statuen ble senere støpt om til en gude-statue.

Colosseum ble bygget som amfiteater og blant annet benyttet til gladiatorkamper. Det sies at mer enn 500.000 mennesker og mer enn 1 million vilde dyr døde her i arenaen under disse kampene.

Flere jordskjelv gjennom tidene har medvirket til at Colosseum delvis ble ødelagt og spesielt den ytterste sydlige delen ble rammet. Etterfølgende ble restene brukt til å bygge nye bygninger, kirker og sykehus. Deretter ble Colosseum brukt til ulike formål, avhengig av hvilken pave som regjerte. I år 1749 erklærte pave Benedict XIV Colosseum for et hellig sted -etter alle kristne som hadde lidd sin død her-. Senere tok andre paver initiativ til at bygningen skulle vedlikeholdes og restaureres.

I dag er Colosseum en av de største turistattraksjoner og her kommer daglig flere tusen besøkende. Man kan besøke Colosseum med eller uten guide, men velger man en av de guidede turene, så er det ikke så lang kø.

Innenfor murene kan man fra de øverste rekkene se ned i "kjelleren" av arenaen som er en labyrint av ganger hvor de holdt de vilde dyrene. Gulvet over kjelleren var av tre og dekket med sand, så blodet fra mennesker og dyr som måtte bøte med livet lettere kunne suges opp. I gulvet var det lemmer, så på den måten kunne man heise opp de vilde dyrene direkte opp til arenaen.

Bygningen var 188 meter lang og 156 meter bred -med totalt fire etasjer og en høyde på 50 meter-. I datiden var det 76 offentlige innganger og plass til 55.000 tilskuere. I dag er kun den nordlige delen av Colosseum inntakt.

 
search map