Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Verdens største landsby

Det finnes ingen andre italienske byer som kan konkurrere med Roma når det gjelder trofaste beilere. Man besøker kulturbyen Firenze, den synkende kanalbyen Venezia, Sicilias hovedstad Palermo osv., men man vender tilbake til Roma gang på gang. Det skyldes ikke bare byens store kulturarv, men også dens sjarm og folkelighet som på besynderlig vis lever side om side med hovedstadens fornemhet og luksus. Du kan reise til Roma året rundt, men uansett hvor mange ganger du utforsker de historiske gatene kommer du alltid til å oppdage nye sider av byen... og gjenoppdage kjente og kjære sider.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Feriebolig i Roma


Hos In-Italia kan du velge mellom et bredt utvalg av feriebolig i Roma. Alle er nøye valgt ut, besøkt og blir jevnlig kontrollert av våre reisekonsulenter. Uansett om velger hotell eller leilighet har vi et utvalg av feriebolig i alle de sentrale delene av Roma, slik at du kan få akkurat den basen du ønsker deg. Vi hjelper deg gjerne med råd og veiledning om de forskjellige områdene i Roma, som alle har hver deres særpreg og kvaliteter.

Vi tilbyr gratis avbestilling på de aller fleste ferieboligene i Roma - les med om betingelser for gratis avbestilling under de enkelte ferieboligene du finner via søkemotoren. Hos In-Italia finner du mer enn 250 håndplukkede hoteller og ferieleiligheter i Roma, og ved å bruke søkemotoren kan du se de aktuelle prisene samtidig som du kan lese personlige beskrivelser av alle ferieboligene, se bilder, lese anmeldelser fra våre gjester og mye mer.

Hvor skal man bo i Roma?

De fleste av våre ferieboliger i Roma ligger helt sentralt i det historiske sentrumet, rett ved kjente steder som Campo de" Fiori, Piazza Navona, Trevifontenen og Spansketrappen. Bor du her kan du lett komme deg rundt til det meste til fots. Har du heller lyst til å oppleve den folkelige bydelen Trastevere, det "u-turistifiserte" universitetsområdet San Lorenzo eller strøket rundt Peterskirken og Vatikanet, så finnes det også flere muligheter her. Alle disse bydelen har for øvrig gode offentlige transportforbindelser med det historiske sentrumet.

Les mer om Roma

Hotell i Roma

Ønsker du å bo på hotell i Roma er utvalget enormt, noe som også betyr at du må se deg godt om når du skal velge hvor du vil bo på ferien din. Du finner alt fra 1-stjerners hoteller som gir deg tak over hodet til en billig penge, til 5-stjerners hoteller som frister med alle tenkelige fasiliteter. Men selv om det står f.eks. 4 stjerner over døren er det ikke alltid vi i In-Italia er enige. Når du reiser med In-Italia kan du være sikker på å få en ærlig beskrivelse av hotellet, og i søkemotoren vår kan du naturligvis også velge hoteller ved å bruke filteret. F.eks. kan du velge at du kun vil bo på et hotell i sentrum, eller at det skal være balkong på rommet ditt.

De aller fleste hotellene vi formidler har frokost inkludert i prisen, men du finner også spesialtilbud der du kan velge om du vil kjøpe frokost eller ikke. Vi anbefaler aldri å bestille halvpensjon når du er på storbyferie i Roma, det ville nærmest være en forbrytelse å ikke spise middag ute og oppleve den gode maten og stemningen på de mange fantastiske restaurantene som finnes i byen. Når det er sagt skal man naturligvis forsøkte å unngå de verste turistfellene, det gjelder i Roma som i alle andre storbyer i Italia og resten av Europa for den saks skyld. Hvis du vil få inspirasjon, tips og råd om maten i Roma er det bare å stikke innom bloggen vår.

Ferieleilighet i Roma

Vi i In-Italia er spesialister på leiligheter i Roma, og opp gjennom årene har vi håndplukket et stort utvalg av de beste leilighetene i byen. At vi skriver de beste betyr ikke nødvendigvis at de også er de dyreste leilighetene, men derimot at det er snakk om leiligheter med gode beliggenheter, at de aller fleste har balkong eller takterrasse og at prisen tilsvarer kvaliteten. I motsetning til hoteller får vanligvis ikke ferieleiligheter offisielle stjerner, men som veiledning kan du bruke våre vurderingen ut i fra antall soler. Vær oppmerksom på at mange av de mest etterspurte leilighetene blir bestilt lang tid i forveien, og hvis du skal reise i en av høytidene som påske eller i julen bør du være tidlig ute.

Å bo i en ferieleilighet gir deg mer frihet og flere muligheter enn når du bor på et hotellrom. Her har du f.eks muligheten til å trylle frem lekre retter med råvarer kjøpt på det lokale markedet, selv bestemme når frokosten skal inntas og generelt ha mer plass og f.eks. muligheten til å kunne slenge seg på sofaen etter en begivenhetsrik dag.

Når man bor i en ferieleilighet må man selvfølgelig være oppmerksom på at det ikke finnes noen resepsjon å henvende seg i, men om man skulle ha bruk for hjelp kan man få assistanse hos våre samarbeidspartnere eller direkte hos oss. Og mange opplever det som et ekstra pluss at man i de fleste tilfellene bor svært tett på de lokale, gjerne inne i de unike sidegatene som gjør Roma til noe helt spesielt.

Ferieleilighetene i Roma har ofte også sin egen terrasse, noe som gir deg muligheten til å nyte solen i fredeligere omgivelser enn nede på gaten, eller til å kunne betrakte millionbyen fra et annet synspunkt. Tast dine foretrukne reisedatoer inn i søkemotoren og la oss gi deg et utvalg av lekre overnattingssteder i Roma.

Områder i Roma

Hvor skal man begynne eventyret?
Roma er så full av praktfulle bygninger, museer, monumenter og kirker, at du kan bruke opptil en uke eller to her uten å få tid til å besøke alle severdighetene. Hvis det er første gang du besøker byen er det lurt å orientere seg på forhånd og lage en plan for oppholdet, eventuelt med utgangspunkt i det hotellet eller den ferieleiligheten du har bestilt.

Vil du forsøke å oppleve litt av alt, eller heller fokusere på bestemte temaer? Kanskje du vil konsentrere dere om det kristne Roma med Vatikanstaten (Peterskirken, Castel Sant’Angelo og de Vatikanske Museene)? Eller fordype deg i Romerrikets storhet blant severdigheter som Colosseum,Pantheon, Forum Romanum og mye mer? Kjenner du shoppingbehovet bli vekket av de eksklusive områdene ved Spansketrappen, eller får du mer ut av å spasere rundt i de folkelige kvarterene, som Monti og Celio? Roma har alt, så det er bare å velge.

Romas historiske sentrum
Romas historiske sentrum er svært stort og rommer utallige severdigheter. Hovedgaten heter Via del Corso og går fra Piazza Venezia (der “bløtekaken” ligger) til Piazza del Popolo. Ved Piazza Venezia finner du Forum Romanum og Campidoglio, Romas rådhus og Colosseum. Ved andre ende ligger Borgheseparken ved Piazza del Popolo. Dersom du går nedover Via del Corso fra Piazza Venezia, finner du først på venstre side Pantheon på Piazza della Rotonda, etterfulgt av Piazza Navona, Campo dei Fiori og Piazza Farnese. På høyre side ligger Trevifontenen og Spansketrappen. Oppdag de moteriktige og lekre butikkene langs Corsoen og området ved Spansketrappen.

San Lorenzo-kvarteret
Området var og er delvis fortsatt et arbeiderkvarter, men det har også blitt studentenes høyborg da universitetet ligger her. San Lorenzo-kvarteret er et livlig område med daglige markeder, hyggelige små gater, mange billige restauranter og koselige pizzeriaer. Her opplever du virkelig det romerske dagliglivet. Området ble hardt skadet under 2. verdenskrig, og ønsker du å sette deg inn i stedets historie og atmosfære, anbefaler vi å lese Elsa Morantes fantastiske bok "Historien".

Kvarterets eneste skikkelige severdighet er den enorme og vakre kirkegården Verano. De fleste gravsteinene er så personlig (og tidvis pompøst) utsmykket at man - til tross for stedets funksjon - får en fornemmelse av liv og kjærlighet.

Trastevere
Kryss elven Tiberen og der, på vestbanken, ligger Trastevere ("Tévere" med trykk på første stavelse på italiensk) – Romas latinerkvarter. I Trastevere er det nesten ingen biler, og du kan gå rundt i et bedagelig tempo og nyte de små, koselige gatene og plassene. Bydelen er veldig livlig og full av kafeer og restauranter – et typisk ”klessnor-over-gaten”-strøk. Bak Trastevere ligger Giannicolò-høyden. Fra dette punktet får du en veldig god utsikt over byen, noe som gjør høyden til et yndet tilfluktssted for de lokale. Bak Giannicolò-høyden igjen ligger Villa Doria Pamphili; en stor, grønn park der du kan koble av fra storbyens høye tempo. Ta turen til det enorme Porta Portese-markedet litt sør for Trastevere, der du hver søndag formiddag kan få kjøpt alt mellom himmel og jord.

>>> Les mer om Trastevere her

Vatikanet
Ingen ferie i Roma er det samme uten et besøk i Vatikanet, som også ligger på den vestlige bredden av Tiberen, ikke langt unna Engelsborgen. Selve Vatikanstaten kommer du til ved å følge den overdådige gaten Via Della Conciliazione, anlagt av Mussolini, og ved enden ligger storslåtte Peterskirken på St. Petersplassen. Til høyre på plassen ligger de imponerende Vatikanmuséene, og her kan du bruke dagesvis på å utforske gamle kunstskatter.

EUR
Bydelen EUR (Esposizione Universale di Roma) ligger sør for Romas sentrum, og ble anlagt av Mussolini. Symmetrien og de rette vinklene du ser her er karakteristiske for denne perioden. På grunn av EURs mange grønne områder har dette blitt et meget populært sted å bosette seg - en frodig lunge midt i storbyen. Hvis du tar turen til EUR fra sentrum kommer du til å passere bydelen Ostiense der kirken San Paolo Fuori le Mura ligger. Fra Ostienses stasjonkan du ta toget til Romas havneby Ostia, der du kan besøke Ostia Antica som har fantastiske levninger fra romertiden, eller kose deg på stranden i Lido di Ostia.

Parioli
Parioli-kvarteret er det grønneste og mest velstående kvarteret i Roma. Besøk den store og frodige Borghese parken og nyt en gelato i en av de koselige robåtene som leies ut ved dammen, eller la deg fascinere av tigere og brunbjørner i dyrehagen. I parken ligger også det interessante, men noe slitte etruskermuseet Villa Giulia, museet for moderne kunst og Galleria Borghese. Ta også en tur i Villa Ada parken, hvor det ligger brede alleer med flotte bygninger som huser de rike romerne og innflyttere.

Esquilino
Esquilino-kvarteret ligger langs stasjonen Terminis venstre side. Området kan skryte av den berømte valfartskirken Santa Maria Maggiore og Piazza Vittorio Emanuele med det store, daglige markedet. En del av området er et typisk sentralstasjonsområde med alt som hører til av hoteller, prostitusjon og lommetyver, men litt vekk fra stasjonen finner du et helt vanlig og hyggelig boligområde. I ytterkanten av kvartalet ligger en annen kjent valfartskirke, San Giovanni in Laterna med sine flotte statuer ved hovedinngangen. Overfor ligger la Scala Santa-kirken med den hellige trappen som bestiges på kne for syndsforlatelse. Bak kirken ser du en gammel bymur og på andre siden av muren finner du fine butikkområder, samt et marked som selger klær langs selve muren.

Vær og klima

Romas vær skremmer sjelden besøkende vekk, men for de fleste nordmenn er vår eller høst de beste tidspunktene å reise dit på - kanskje med unntak av november som har en tendens til å være en ganske våt måned i den evige stad. Sommermånedene kan bli ganske varme med temperaturer opptil 30-35 grader, mens vinteren sjelden blir særlig kald og heller ganske regnfull. Våren er noe helt for seg selv i Roma da den ofte kommer tidligere her, og som nordmann kan du derfor med fordel benytte noen av vårens mange helligdager til å nyte f.eks. en langhelg i Roma. Du kan se værmeldingen og klimadata for Roma her.

Mat & vin

Som enhver hovedstad med respekt for seg selv har også Roma et hav av restauranter - med alt fra tarvelige turistfeller til utsøkte, gastronomiske opplevelser. Som sentrum for hele Italia finner du her matkultur fra hele landet samlet på et sted, tilberedt med lekre råvarer som ofte har blitt hentet direkte fra det lokale torgmarkedet.

I Roma står ikke frokost høyest på prioriteringslisten. Faktisk vil nok de fleste innfødte romere nøye seg med en kjapp espresso, for så å gjøre opp for det med en solid lunsj. Det kan være en utfordring hvis man gjerne vil ha et femsifret tall på skrittelleren før middag, men det er også deilig å innta lure, små måltider i gatene: velg ut de rettene du helst vil ha og betal etter vekt.

Middagen blir som oftest høydepunktet når du har spasert rundt i Romas gater og smau hele dagen lang. Prøv å gå litt bort fra de travleste gatene - det er her du finner de beste restaurantene som de lokale selv frekventerer. I bydelen Trastevere er det et meget stort utvalg av gode spisesteder med fornuftige priser.

Historie

Tradisjonelt sett har fortellingen om Roma startet ca. 750 f.Kr., men det var først et par hundre år senere at den latinske befolkningen kom hit og samlet det som vi i dag kjenner som Byen På De Syv Høyder. I århundret opp mot vår tidsregning begynte Romas raske oppstigning mot å bli en europeisk stormakt, og rundt år null hadde Roma hele 1 million innbyggere. Det skyldes ikke minst romernes ingeniørevner som sikret rent vann, kloakksystemer og infrastruktur, lenge før det ble kjent i resten av verden. Denne storheten varte i oppimot 400 år, og har gitt Roma en rekke prektige severdigheter, der Colosseum er den mest kjente, men f.eks. akveduktene og ruinene i Forum Romanum er også blant favorittene.

Senere rykket Paven inn i Roma, og med ham fulgte en annen av Romas største severdigheter, nemlig Vatikanet med Peterskirken, Petersplassen og Vatikanmuseet. Roma har vært Italias hovedstad siden 1871, først som kongerike og siden som republikk, og har etter det vært okkupert av tyske styrker fra 1943 til 1944, da den ble "befridd" (og i prinsippet okkupert) av Allierte tropper. Før dette hadde fascistene med Mussolini i spissen satt deres preg på byen ved å bl.a. anlegge brede veier, noe som dessverre fjernet en del av kulturarven.

Sol, strand og kyst

Roma ligger litt inne i landet, ca. 30 km fra kysten ved den delen av Middelhavet som kalles Tyrrenhavet. Vil du nyte stranden mens du er i Roma - og det er fullt forståelig på varme dager - er det lett å ta toget fra stasjonen Porta San Paolo til badebyen Ostia. Det tar ca. 30-40 minutter og du kjører forbi de interessante utgravningene ved Ostia Antica på veien. Mot nord kan man følge Lazios kyst til den travle havnebyen Civitavecchia, der det går ferger til bl.a. Sardinia og Korsika, men også til f.eks. Barcelona helt på andre siden av Middelhavet.

Reise & transport

Det sies så fint at "alle veier fører til Rom", men vi nordmenn må nok først komme oss litt lenger sør på kontinentet før vi finner veier som går direkte til Roma.

Flyplasser og flyreiser

Heldigvis kan vi hoppe ombord i et fly og være i den italienske hovedstaden mindre enn fire timer senere, eller mer spesifikt: på en av Romas to internasjonale flyplasser, Ciampino Airport og Fiumicino / Leonardo Da Vinci Airport. Sistnevnte er klart den største av de to og ligger ute ved kysten, mens Ciampino ligger litt sør for Roma og tar hovedsakelig imot fly fra lavprisselskaper som f.eks. Ryanair. Flyplassenes bynære beliggenhet gir deg en god start på reisen til Roma da du kan befinne deg i ferieleiligheten eller på hotellet ditt i løpet av en halvtimes tid. Trafikken av gjester inn og ut av Roma er stor, men den flyter som oftest greit og det er adgang til forskjellige former for offentlig transport rett utenfor begge terminalene uten at det er nødvendig å bestille på forhånd.

Offentlig transport

Roma har et omfattende bussnett, supplert med enkelte trikkelinjer og en rekke metro- og pendlertoglinjer som man som turist sjelden får mye bruk for. Attraksjonene i Roma ligger tett og innenfor gangavstand for de fleste, noe som reduserer behovet for offentlig transport. Men det kan være deiilg å ta bussen hjem til hotellet eller ferieleiligheten etter en lang dag, og de kjører heldigvis rimelig sikkert og etter planen. Den store terminalen for buss og tog heter Termini, og herfra kommer du deg lett videre til alle deler av Roma og omegn. Det er dessuten mulig å ta hurtigtog sørover til Napoli og nordover så langt som til Milano på knappe 4 timer, mens Firenze kan nås på rundt 1,5 timer. Det italienske høyhastighetsnettet er meget velutbygget og fungerer bra. 

Bilutleie i Roma

Hvis du føler deg modig nok til å utfordre den romerske trafikken på egenhånd, eller du vil ut og se området rundt byen, er det mange muligheter til å leie bil her, enten i sentrum eller fra en av de to flyplassene. En leiebil gir deg optimal frihet til å gjøre som du vil - når du vil. Det er generelt sett ganske billig å leie bil i Roma, men enkelte høytider kan være litt dyrere. Husk at en stor bil sjelden er en fordel i Italia, et land preget av smale gater og små parkeringsplasser, så når du prøver å finne en god leiebil er det kanskje verdt å vurdere en Fiat Panda fremfor en Mercedes. Du finner det største utvalget av leiebiler og utleiere på flyplassene, men du kan som sagt også få utlevert en leiebil i sentrum av byen, bl.a. ved stazione Termini. Søk og sammenlign priser på bilutleie i Roma: 

>> Priser og informasjon om leie av bil på Ciampino

>> Priser og informasjon om leie av bil på Fiumicino

Utflukter og severdigheter


Vi har samlet en omfattende guide til Romas mest populære severdigheter og utflukter. Få steder i verden ser du så mange vakre, overveldende, fantastiske og historisk betydningsfulle bygninger og steder innenfor så kort avstand. Mye av det er gratis å betrakte så lenge du er klar for å komme deg fra sted til sted til fots. Vi anbefaler deg å ta en eller flere guidede turer for å få størst mulig utbytte av ferien din i Roma.

>>> Les mer om severdigheter i Roma her
>>> Bestill billetter til severdigheter og utflukter i Roma allerede nå - klikk her

Turistinformasjon

Romas offisielle turistkontor har laget en fin nettside med lett tilgjengelige opplysninger og få reklamer under navnet Turismoroma. Her kan du også finne informasjon om aktuelle begivenheter i Roma.

Sjul teksten
 
 
search map