Ferieovernattinger i Rieti

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Italias midtpunkt

Rieti er hovedbyen i Rieti-provinsen - naturlig nok. Det sies at byen ble grunnlagt av gudinnen Rea Silvia og at den allerede da var hovedbyen i den antikke regionen Sabina. Spaser til torget Piazza San Rufo midt i byen og besøk monumentet som indikerer Italias absolutte midtpunkt.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Utforsk Rietis religiøse tilknytninger

På 900-tallet ble Rieti anerkjent som by, men det var først på 1200-tallet byen fikk sin storhetsperiode. I 1223 gikk den til og med over i historien som stedet den første julekrybben ble laget, noe som siden har blitt en symbol på kristendommen over hele verden. Da Italia ble forenet i 1861 tilhørte Rieti regionen Umbria, men under Mussolinis styre undergikk den Lazio i stedet. Dette er en meget populær by, spesielt på grunn av sin religiøse betydning, og turisme er en stor inntektskilde for byen. Besøk for eksempel de fire fransiskanske helligstedene Greccio, Fonte Colombo, Poggio Bustone og La Foreste nord-vest for Rieti. Mange valfarter hit til Valle Santa (den hellige dal) for å følge Cammino di San Francesco (Frans av Assisis tursti), som symboliserer hellige Frans' liv. Denne naturskjønne og spirituelle stien er ca. 80 km lang og går hovedsakelig oppe i fjellene, der du passerer de fire helligstedene og andre flotte severdigheter.

Les mer om Rieti

Spenn på skiene

Det er meget varmt om sommeren her og meget kaldt om vinteren, så i snøfylte måneder kan du dra opp til Monte Terminilo for å nyte de vakre fjellene og den flotte naturen her oppe med ski på beina. Dessverre er skiheisene de samme som for 30 år siden.

Utforsk byens historiske sentrum

Tilbring dagen i Rietis karakteristiske historiske sentrum omkranset av en delvis intakt bymur fra Middelalderen. Besøk katedralen Cattedrale di Santa Maria fra 1100-tallet med dets kampanile (frittstående klokketårn) fra 1252, og ta turen inn i katedralen der Museo del Tesoro del Duomo ligger med alle sine fresker fra Middelalderen, vakre juveler og smykker fra 1200-1800-tallet. Kirkene San Francesco, Sant'Agostino e San Domenico og San Rufo er også verdt et besøk. Gå heller ikke glipp av det vakre teateret Flavio Vespasiano som er oppkalt etter den romerske keiseren som kom fra regionen Sabina med familien sin. Det var han som sørget for at verdens mest kjente romerske monument ble bygget, nemlig Colosseum. Teateret her i Rieti ble delvis ødelagt under et jordskjelv i 1898 og man lykkes aldri helt med å reparere skadene. Men det brukes fortsatt og regnes for å være et av de beste teatrene i Italia - kanskje til og med i verden.

Sjul teksten
 
 
search map