Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Mest populære byer og områder

Mer informasjon til din reise til Lazio

Lazio ligger i den sentrale delen av Italia, omgitt av regionene Toscana, Umbria og Marche i nord, Abruzzo og Molise i øst, og Campania og Tyrrenhavet mot vest. Regionen har ca. 6 millioner innbyggere og har dermed nestflest innbyggere av regionene i Italia.

Lazio består for det meste av flatt terreng med mindre, fjellrike områder i den sørlige og østlige delen av regionen, men byr også på mange muligheter for sol, strand og badeferie, blant annet ved Anzio ,der de mange sandstrendene og den lave havdybden gjør det ideelt for barnefamilier, og i badebyen Terracina, der det er en deilig, lang sandstrand. I tillegg bugner regionen av naturparker, som f.eks. parkene Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini, som alle frister til fotturer og store naturopplevelser.

Men den største attraksjonen i Lazio er regionens mange historiske byer. Blant de mest interessante er Tarquinia, som blant annet byr på etruskiske fresker; Terracina, som har flotte sandstrender, masse stemning og et vakkert torg; Ostia Antica, som bærer mange spor fra romertiden; Sperlonga, som både er en glimrende badeby og en av Italias vakreste middelalderbyer; og Gaeta, som imponerer med sitt normannerslott og sin rike historie. 

Men stjernen blant dem alle er naturligvis hovedstaden Roma, som byr på en enestående kulturarv i tillegg til sjarm og folkelighet. Her kan du blant annet oppleve Vatikanstaten med Peterskirken og de vatikanske museer, Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Trevifontenen, Pantheon, Spansketrappen, Piazza Navona, Engelsborg - og mange, mange flere enestående severdigheter. 

>> Få mer informasjon om en ferie i Lazio her

 
search map