Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Montefiascone er av de mange etruskiske byer i området.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Historien om vinen

Den er nok mest kjent for den berømte hvitvinen "EST! EST!! EST!!!". Det særpregede navnet stammer fra en episode som tar oss tilbake til år 1111, da Henrik V. av Tyskland var på vei til Roma for å møte Paven og bli kåret som Keiser av Romerrike. Følger til Henrik V var blant annet biskop Johannes de Fugger -en virkelig vinelsker-. En av biskopens tjenere ble sendt i forveien for å finne ut av hvilke kroer som serverte den beste vinen. De hadde avtalt at tjeneren på kroens dør skulle skrive "EST!" -latinsk for "her er", og det betydde at stedet hadde god vin. Da tjeneren ankom Montefiascone og smakte den lokale vinen, skrev han EST! tre ganger med flere utropstegn for å forsterke og understreke sin mening om vinens kvalitet. Biskopen forlot aldri Montefiascone igjen, og døde i byen i år 1113.

Besøk byens kirker

Når man er i byen, kan det anbefales å besøke San Flaviano kirken fra 1100-tallet. I den nederste delen av kirken finner man biskop Johannes de Fuggers grav. For å ære biskopen, lages det hvert år et tog som deltakerne er ikledd historiske folkedrakter. Domkirken er også verdet et besøk, og det er snakk om et åttekantet bygning med apsis og seks kapeller.

Les mer om Montefiascone

Begivenheter:
Fiera del Vino di Montefiascone (vinfesten) i august.

Bestill ferieovernattinger i Montefiascone

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i Montefiascone og ellers i Lazio. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Sjul teksten
 
 
search map