Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder

Romerne setter denne høytiden svært høyt, og det er en stor begivenhet og vidunderlig feiring å oppleve. Det starter tidlig i desember med tenningen av julelysene, og fortsetter helt frem til Åpenbaringen den 6. januar. Feiringen her er kanskje ikke like overdådig som i andre byer da de fokuserer med på det religiøse aspektet. Men det betyr ikke at feiringen ikke er noe moro, og det hersker en livlig stemning i byen mens romerne sosialiserer på piazzaene og i gatene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Juletrær og julekrybber

Dere finner store dekorerte og opplyste juletrær flere steder i byen, bl.a. ved siden av Colosseum, og det største treet står alltid på Piazza Venezia. Herfra kan dere manøvrere dere gjennom de smale gatene opplyst av julelys, og ta følge med de lokale som handler inn til høytiden og ende opp på Piazza Navona. Det er her Romas årlige julemarked holdes, og plassen fylles med boder som selger leker, julepynt, søtsaker og mye mer. Her kan dere lære mer om italienernes juletradisjoner, og smake på 'vin brulè' - en deilig og oppvarmet vin som minner om gløgg, og som virkelig henter frem julestemningen.

Gode grunner til å feire jul i Roma

Den store julekrybben på Petersplassen kalles 'gargantuan presepe' og kan besøkes helt kostnadsfritt, natt og dag, midt på den enorme plassen. Dersom dere ønsker å oppleve den Pavelige Midnattsmessen i Vatikanet kan dere sende en forespørsel via Vatikanets nettsider. Men byen huser over 600 kirker som også har deres egne messer dere kan ta del i. To andre gode grunner til å besøke Den Evige Stad i juletider er maten - et kapittel for seg selv - og langt færre turister enn om våren og sommeren, så dere får mer plass til å utforske den nydelige hovedstaden. Snakk gjerne med en av våre erfarne reisekonsulenter om ferieovernattinger i Roma ved juletider.

 
search map