Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Frascati er også husket for å være den første byen i Pavestaten på grunn av sin gode forbindelse fra Roma. I dag er byens økonomi basert på vinproduksjon med sin Frascati DOC, en typisk hvitvin fra område sør for Roma.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Vakre og imponerede bygninger

Frascatis historie går helt tilbake til Romerrikets dager og hadde en betydlig vekst på grunn av sin beliggenhet i Tusculum som ble ødelagt i 1191. På 1500-tallet pleide Romas adelsfamilier å komme hit. Familiene Farmese, Borgia og Colonna for å bygge sine villa i utkant av Roma. Du kan fortsett se mange av disse villaene den dag i dag.

Les mer om Frascati

Vinene og festivaler

I dag, er byens økonomi basert på vinproduksjon spesielt vinen Frascati DOC, en typisk hvitvin fra område sør for Roma. Byens helgen San Filippo og San Giacomo bliver feiret 11. mai hvert år.

Andre festivaler du kan få med deg

- Sagra della Lumaca: Snegle-festivalen, og det betyr at snegler bliver servert over hele byen. - Sagra del Vino: vinfestival som feires hvert år i oktober, når nyårets viner kommer på markedet.

De flotte imponerende villaene

Den mest imponerende villaen er Villa Aldobrandini tegnet av Giacomo Della Porta for Pavens nevø. Palassen dominerer byen og sees tydelig fra byens Piazza. Hagen er åpen for publikum og er gratis, du trenger kun å skaffe deg en tillatelse fra turistkontoret først. I ukedagene kan det være helt tomt og du kan utforske nesten alene. Bak villaen dominerer et gigantisk vannanlegg (ikke lenger i funksjon), skulpturer og arkitektoniske skapninger og du kan til og med klatre opp ved siden av det slitte huset og forestille deg hvordan det så ut i sin storhetstid.

Villa Torlonia ved siden av ble ødelagt under krigen. I dag er det en offentlig park hvor folk som er i jobb ofte har sin lunsjpause her. Du kan uansett fortsatt beundre hagen og den imponerende fontenen, samt Teatro delle Acque (vannteateret), tegnet av Carlo Maderno.

Katedralen er også verdt å få med seg samt mange av de andre kirkene Frascati byr på. Stemningen du vil finne er avslappende med sine sjarmerende middelaldergater.

Sjul teksten
 
 
search map