Cerveteri, Lazio Etruskiske nekropoliser ved Cerveteri

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Kun bilutleie
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Etruskene var en folkestamme, som levde i Mellom-Italia rundt år 800 f. Kr og nettopp byene Cerveteri og Tarquinia var viktige etrusiske byer. De to gravstedene ved disse to byene avslører forskjellige metoder for begravelser, som har funnet sted fra det 9. århundre frem til det 1. århundre f.Kr. og vitner om en etruskisk kultur. Noen av gravene fremstår som imponerende med inngravering, mens andre er dekorert med veggmalerier som fortsatt er godt bevart.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Anlagt som en by

Gravstedet ved Cerveteri, ca. 40 km nord for Roma, som kalles Banditaccia, finnes det flere hundre grav, som er dannet på den måten at den ser ut som gater og små torg. Her finnes det mange gravtyper skåret i stein, formet som hytter og små hus med detaljer. Disse er umiddelbart de eneste eksemplene på etruskisk arkitektur som til nå har blitt funnet.

Verdensarv

De to nekropolisene ble i 2004 satt på UNESCO's verdensarvliste.

 
 

Populært i Lazio

search map