Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Lazio

Se alle byer og reisemål i Lazio

Enten dere vil se fascinerende levninger fra det store romerske keiserriket og kombinere det med en badeferie, eller bare innta Roma og nyte den fantastiske stemningen, så er Lazio regionen for dere. Her finner dere mange små og idylliske sjøer, omkranset av frodige åser og flotte fjell, for ikke å glemme de fine sandstrendene sør i regionen, eller i området rundt Anzio.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Det autentiske Italia


Er dere på jakt etter stemningsfulle byer uten annen trengsel enn de lokale på vei til sine daglige gjøremål? Lengter dere etter å se spor etter forhistorisk storhet, forfalt i den frodige naturen? Foretrekker dere hjertelig og familiær gjestfrihet fremfor femstjerners moderne hotellkomfort? Da anbefaler vi å reise til Lazio.

Det venter nok ikke dere et oppvarmet svømmebasseng og aircondition på overnattingsstedet, det er kanskje langt mellom de lokale som snakker flytende engelsk, og restaurantene har ikke menyer - men dersom dere pakker litt mot med på eventyret kan dere få uforglemmelige opplevelser i det autentiske Lazio, utenfor de velopptrådte turistrutene.

Les mer om Lazio

Nyt privatlivet i egen villa

Slapp av i en privat villa i vakre omgivelser, og tilbring uavbrutt kvalitetstid med familien/vennegjengen. Selv om vi har et moderat tilbud av private villaer i Lazio har de alle noe til felles: privatliv og spennende utfluktsmuligheter i herlig harmoni!

Med egen villa får dere friheten og selvstendigheten som gjør ferien deres komplett. Her trenger dere ikke å dele bassenget, terrassen eller hagen med noen andre, og dere kan ta i bruk Lazios overraskendse mange opplevelsestilbud. Å bo i egen villa gir dere også en fordel ved at - såfremt reisegruppens størrelse tilsvarer villaens kapasitet - prisen per person som oftest matcher et opphold i en ferieleilighet, og det kan til og med være billigere. 

Byer

Roma

Listen over spennende byer i Lazio er veldig lang. Hvis det er historisk rikdom fra romerriket dere er ute etter, er det umulig å ikke nevne Roma. Roma er imponerende på så mange måter. Kombinasjonen av alle torgene, kafeene, restaurantene, og de spennende butikkene og ikke minst det historiske suset, gjør Roma til en helt unik by med en ubeskrivelig atmosfære. Begynn dagen med å gå dere vill blant antikke levninger i Forum Romanum, ta dere en sterk espresso på en takterrasse med utsikt over hele byen, opplev folkelivet i Trastevere etter solnedgang og avslutt med et spektakulært syn – St. Peterskirken badet i flomlys på kvelden.

Tarquinia og Terracina

En annen flott og spennende by dere kan besøke er Tarquinia. Her finner dere freskoer fra etruskernes tid, storslåtte palasser og behagelige, landlige omgivelser. Terracina i sør med sine deilige sandstrender, sitt vakre torg og gode stemning er også en godbit verdt å stikke innom.

Ostia Antica, Sperlonga, Gaeta mm.

Ostia Antica er også verdt et besøk for de av dere som vil oppleve mer av romertidens imponerende monumenter. Mindre byer som Sperlonga, Minturno med det romerske teateret og Gaeta er også interessante fordi de kombinerer stemning, historie og hav på en eksepsjonell måte. Viterbo i den nordlige og mer sentrale delen av regionen er en fin utfluktsmulighet, med vakre fontener og en eldgammel bymur som fremdeles omringer store deler av byen. Dere kan også legge turen innom Frascati, kun 20km sørøst for Roma, og med flere oppsiktsvekkende attraksjoner.

Sol og strand

Lazio har noe for alle badedyr – enten dere er ute etter et opphold ved havet eller bare ønsker å dyppe dere i ny og ne. Terracina har noen flotte sandstrender, hvor dere kan nyte solen og bade i det innbydende Middelhavet. Som så mange andre steder i Italia, er det både klipper og sandstrender langs kysten, som for eksempel omkring Tarquinia. Det er også mulig å bade i en av de mange innsjøene dersom dere vil ha en pause fra saltvannet.

Rundt Anzio en det mange langgrunne sandstrender, ideelt for barnefamilier. Øya Ponza kan gi den mest kresne badegjest en god opplevelse. Her er både hvite sandstrender og flotte klipper, som gjør en eventuell dykkertur spennende.

Naturopplevelser

Fjell eller sjø

Landskapet i Lazio er preget av en variasjon av myke åser og høye fjell, samt mange innsjøer som gir regionen dens særpreg. Det er faktisk mulig å stå på ski i Lazio om vinteren, men det er ikke derfor folk primært velger et opphold i regionen.

Lazio har mange vakre nasjonalparker i regionen, f.eks Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini.
Et opphold i Lazio er perfekt for de av dere som gjerne vil beundre havet og landskapet med et glass vin og en god bok i hånden, men også få opp pulsen med en aktiv ferie i billedskjønne omgivelser.

Besøk de mange vakre parkene som er spredt utover regionen, f.eks. Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini. Her får dere et hav av gode turmuligheter der naturopplevelsene står i kø. Det er faktisk også skimuligheter i denne flotte mangfoldige regionen, selv om det er hovedsakelig de mer maritime sportsgrenene som trekker aktive reisende til Lazio.

Bestill deres ferieovernattinger for en aktiv ferie i Lazio

Finn det perfekte stedet å tilbringe deres aktive, italienske ferie ved å velge deres ferieovernattinger blant våre håndplukkede ferieleiligheter, villaer, agroturisme, B&B og hoteller i spektakulære landskap over hele Lazio. Ta gjerne kontakt med oss for å få gratis tips og råd fra våre erfarne reisekonsulenter ved å sende oss en mail via linken på toppen av siden, bruke chatalternativet til venstre på siden eller ringe oss på nummeret til høyre på siden. Vi hjelper dere gladelig med å få realisert drømmen om den perfekte, aktive ferie i Lazio.

Mat og vin

Få en smakebit av det rustikke kjøkkenet

Det romerske kjøkken er kjent for sine rustikke retter med bacon og fløte, de sjenerøse mengder av olivenolje, innholdsrike gryteretter og husmannskost med inspirasjon fra det jødiske kjøkkenet. Retter med artisjokker og "tyngre" pastaretter er klassiske gjengangere i det romerske kjøkken.

Fisk & skalldyr
Rekesuppen ”Zuppa di gamberi all’uso ciociaro” er en utbredt rett, og byen Civitavecchia er kjent for sine gode fiskesupper.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Romerne spiser masse lammekjøtt som er tilberedt på forskjellige måter, f.eks med lettsaltede poteter og urter.

Pølser & skinke
I Lazio lages det også mye god lufttørket skinke, blant annet ”Prosciutto di Bassiano” fra Latina provinsen, som blir tørket i mer enn 500 meters høyde. Man kan også i denne provinsen smake på en pølse som heter ”Salsiccia di Monte San Biagio”.

Ost
Lazios beste og mest kjente ost er en geitost som heter "Marzolina". Men her fremstilles også den kjente "Pecorino", laget på fåremelk.

Vin & vingårder
Lazio er nok mest kjent for sin hvitvin "Frascati", men den har i løpet av de siste årene ikke oppnådd de helt store resultatene. Men, vinekspertene snakker om at det er en mindre vin-revolusjon på gang i Lazio. I internasjonal målestokk er der for øyeblikket disse vindruene som skårer høyest; Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Her nevnes bare noen av de beste vingårdene i regionen: Castel de Paolis, Mauro Paola – Colli Picchioni, Falesco og Christine Vaselli.

Historie

Mye av Lazios historie kan beskrives med et ord: Romerne. Men det blir feil å si at det kun er romerne som har preget regionen. Vi skal ikke glemme at den katolske kirke lenge har hatt sin base i Roma (Vatikanstaten). Derfor har Lazio i mange hundre år vært sentrum for både konfliktsdannelser og løsninger mellom kirkemakten og keiserdømmer, eller andre mer verdslig orienterte individer.

Kikker vi nærmere på middelalderens historie, finner vi at det gamle utsagnet "alle veier fører til Rom" virkelig stemmer. Paven hadde så stor makt at en konge kunne miste sin autoritet dersom Vatikanet sendte ut en bannlysning. Så før eller senere måtte blant annet tysk-romerske keisere, normanniske konger og andre fyrster ta en tur til Roma for å prøve å tilfredsstille paven.

De mange renessansekunstnerne som reiste til Roma, som for eksempel Michelangelo og Rafael, har også vært med til å sette sitt preg på mange av Romas majestetiske kirker.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Lazio?

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull av flotte ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, villaer og selvbetjente ferieleiligheter som alle blir besøkt jevnlig av våre medarbeidere for å sørge for at det lever opp til vår standard. Spør gjerne en av våre erfarne reiseeksperter om gratis tips og råd; bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden, bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss eller slå av en prat via chat-alternativet til venstre. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte ferien deres i Lazio.

Sjul teksten
 
 
search map