Langtidsferie og Langtidsreiser til Italia

Dra på langtidsferie i Italia med In-Italia og nyt det gode klimaet og den lekre maten
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Kunne du tenke deg å gi deg selv en lang pause fra den kalde, grå norske vinteren? Til et sted der klimaet er mildt og behagelig, selv i januar? Et sted der vårens blomster kan finne på å titte frem overalt allerede i februar? Der du kan gli inn i det lokale hverdagslivet slik det tikker avgårde utenfor turistsesongen, og bo på et lekkert hotell eller i en deilig ferieleilighet til en god pris?

>>> Vil du dra på langtidsferie? Kontakt oss her

Gleder du deg til å gi deg selv god tid - for eksempel 3 eller 4 uker - til å virkelig utforske feriestedet ditt til det fulle og la feriestemningen og avslapningen virkelig få satt seg helt inn i margen?

Da bør du vurdere en langtidsreise til Italia med In-Italia. Vi er eksperter på langtidsreiser og vet akkurat hvor i Italia du med fordel kan reise hvis du vil ha en fantastisk reiseopplevelse utenfor sesongen.

>>> Vil du till Roma?
>>> Vil du till Sicilia?
>>> Vil du till Amalfikysten?
>>> Vil du till Sorrento?

Langtidsferie i Roma, ved Amalfikysten eller på Sicilia?

Hos In-Italia anbefaler vi spesielt tre reisemål i Italia hvis du vil dra på langtidsferie utenfor sesongen:

Langtidsferie i Roma

Den evige stad, der livet leves i høyt tempo året rundt. Bo sentralt på langtidsferien din i metropolen Roma, og bli en del av storbylivet. Utforsk Romas mange historiske skatter og fabelaktige arkitektur i ro og mak uten å bli plaget av den voldsomme varmen som ofte rammer byen i høysesongen.

Bo rett ved Vatikanet på Residence Aurelia, hvor dere lett kommer dere til både Spansktrappen og Piazza Navona

Finn din lokale favorittrestaurant der du får lyst til å komme tilbake hver kveld for å nyte et godt måltid, en espresso og betrakte livet rundt deg. De milde vinter-temperaturene inviterer til mange behagelige spaserturer overalt i Romas storslåtte gater og smale smau, og allerede i mars begynner man så smått å merke at solen får mye mer makt. Roma er rett og slett fantastisk året rundt.

>>> Finn hoteller og ferieleiligheter i Roma her

Langtidsferie på Sicilia

Her varer sesongen for sol og varme mye lengre enn i det nordlige og sentrale Italia. Den frodige jorden er dekket med vårblomster allerede i februar, og du kan med litt hell svømme i havet til langt inn i november. En langtidsferie med fokus på strand- og badeliv er altså mulig på Sicilia en stor del av året, men du kan også bare nyte at det kan la seg gjøre å spise lunsj utendørs på restaurantenes terrasser på behagelig vis nesten hele året rundt.

På Domus Mariae bor du i hjertet av den autentiske og levende byen Castellammare del Golfo

Sicilia har, i tillegg til en vakker og fjellrik natur med mange små, skjulte strender på sørkysten, en rik og dramatisk historie. Det bevitnes av de mange greske templene, palassene fra barokken og de normanniske kirkene som pryder øya. Vulkanen Etna, som fortsatt er aktiv, er selvfølgelig særdeles interessant å besøke, og det får du rikelig med tid til på langtidsferien din på Sicilia.

>>> Finn hoteller, feriehus, ferieboliger og ferieleiligheter på Sicilia her

Langtidsferie i Sorrento på Amalfikysten

På toppen av klippene, kun 25 kilometer fra den fascinerende ruinbyen Pompeii, ligger Sorrento og lokker med sin hyggelige, gamle bykjerne og sine ubeskrivelig flotte panoramautsikter. Beliggenheten i Sør-Italia gjør at klimaet er mildt og behagelig størsteparten av året, noe soltørste reisende fra Nord-Europa har visst i 200 år.

Drar du på langtidsreise til Sorrento utenfor hovedsesongen vil du følge i fotsporene til mange forfattere og kunstnere som ikke kunne slippe dette billedskjønne stedet. Vår egen Henrik Ibsen skrev Peer Gynt i Sorrento - og at man kan bli inspirert til stor kunst av omgivelsene vil du raskt forstå hvis du velger Sorrento som stedet for din langtidsferie.

Selv om byen nå for tiden har fokus på og lever av å motta feriegjester har den bevart sin sør-italienske sjarm. Her vil du kunne få en vidunderlig avslappende ferie utenfor sesongen, og Sorrento er helt ideell som base når du vil utforske Amalfikysten, den travle storbyen Napoli, vulkanen Vesuv og Napolibuktens øyer, som f.eks. Capri. Det er dessuten lett å finne restauranter med velsmakende mat til særdeles rimelige priser i Sorrento.

>>> Finn hoteller, feriehus, ferieboliger og ferieleiligheter på Amalfikysten her

>>> Finn hoteller, feriehus, ferieboliger og ferieleiligheter i Sorrento her

Fordeles med langtidsreiser i Italia vår, høst og vinter


Kortere køer på museer og ved severdigheter
Det er mye godt å si om å reise i de periodene da mengden av feriegjester på de populære destinasjonene er betydelig mindre enn i juni, juli og august - de månedene man vanligvis betegner som høysesongen. Du vil for eksempel oppleve at det er lettere å komme seg rundt på de berømte museene og ved de store severdighetene. Du vil få mye mer ro til å nyte storslåtte øyeblikk, og du kan også oppleve at lokale - for eksempel museumsansatte - har bedre tid til å veilede deg og øke din forståelse og verdsettelse av kunsten eller de historiske minnesmerkene du ser på.

Du kan delta i spennende lokale festivaler som finner sted ulike tider på året
Når du reiser utenfor sesongen vil du også få mye bedre sjanser til å kunne delta på små, lokale festivaler. Det kan f.eks. være Napolis årlige filmfestival på høsten, eller dens årlige karneval på vinteren. Det kan også være Romas jazz-festival i oktober, eller kanskje det frister å komme ned til mandelblomstringsfestival på Sicilia i februar?

Sjekk de lokale forholdene før du bestiller langtidsferien din utenfor sesongen
Vil man på langtidsferie i lavsesongen eller i ytterkantene av høysesongen må man selvfølgelig først gjøre seg bevisst på hvordan sesongene er fordelt på stedet man vil besøke. For eksempel er det landsbyer i Nord-Italia der høysesongen er vinteren da de stort sett utelukkende fungerer som skiferie-destinasjoner.

I Roma, som vi anbefale til langtidsreiser ovenfor, er påskeferien en kort høysesong i seg selv, i tillegg til sommer-høysesongen. Derfor kan man ikke forvente gode priser og fritt valg av feriehus i Roma i påskeuken - eller forvente at det ikke er lange køer til severdighetene. Men bare noen få dager etter påskeuken er byen helt annerledes; fortsatt fylt til randen av liv og røre, og mye for reisende å se og finne på, men ikke like overfylt av pilegrimmer og vanlige, nysgjerrige feriegjester.

Med In-Italia har du mange muligheter for å komme deg på langtidsferie og for å reise utenfor høysesongen - for ikke å glemme et hav av muligheter for å få oppleve den uslåelige kombinasjonen av disse to.

Før og under reisen din kan du med fordel benytte deg av våre lokalkjente medarbeideres ekspertise til å få det beste ut av ferien din i Italia.

 
search map