Bilferie i Italia er en perfekt Kjør-Selv-Ferie

Bakkene ved Siena Det ikoniske Stelvio-passet - krever en god bil og erfaren sjåfør A29 på Sicilia er en helt spesiell Autostrada/motorvei
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

En kjør-selv-ferie er svært givende da du får sett så mye underveis, og du kan stoppe når du vil dersom noe fanger oppmerksomheten din. Kanskje er landskapet så overveldende at du simpelthen stoppe og ta et bilde, eller du ser en sjarmerende liten bistro i en bortgjemt landsby der menyen og duftene får munnen til å løpe i vann? Slike perler er mye lettere å få med seg på en uavhengig bilferie. En kjør-selv-ferie har ofte også store økonomiske fordeler, spesielt hvis dere er flere.

Spør oss om råd for kjør-selv-ferien din i Italia


Med over 15 års erfaring med reiser i Italia stiller vi i In-Italia gladelig med tips og råd når du planlegger en bilferie til Italia. Vi elsker og kjenner det italienske landskapet godt og kan med kunnskapen vår hjelpe deg med å skreddersy en reiserute basert på dine behov og ønsker. Vi tilbyr et håndplukket utvalg av over 1400 ferieovernattingsmuligheter over hele Italia, med gode beliggenheter i byer, landsbyer, på landet og ved kysten.

Gode råd før bilferien din i Italia

Det første du bør ta stilling til ved en kjør-selv-ferie til Italia er hvor lange strekk du vil tilbakelegge mellom pauser og overnattinger, eller om du kan kjøre hele veien til Italia gjennom Danmark og Tyskland uten "mellomlandinger". Dette avhenger naturligvis av mange faktorer: hvor du kjører fra, hvor langt sør du har tenkt deg, hvor intens trafikken er, hvor fysisk og psykisk utholdende sjåføren(e) er, dagsformen og mye mer. Og hvis det er barn med i reisefølget; hva skal de underholdes med for å unngå en anstrengt stemning i bilen? Noen barn takler en slik opplevelse uten problemer, mens andre raskt blir rastløse.

Det er også mange veier til Italia, og hver sjåfør har sin foretrukne rute. Da ingen kan vite på forhånd hvor det vil oppstå trafikkproblemer, eller hvor dere kan treffe på utfordrende vær, må man følge magefølelsen eller bruke et av de mange internett-programmene som kan vise den korteste og mest hensiktsmessige veien til hotellet deres.

Kryss de italienske landegrensene

Kjøreturen til Italia fra Norge er spennende og full av inntrykk. Du kjører gjennom et imponerende landskap som er i konstant forandring – legg merke til hvordan arkitekturen, språket og maten forandrer seg jo flere mil du legger bak deg. Hvis du kommer fra Frankrike langs kysten fra Nice får du oppleve Middelhavets vakre farger, eller de råere omgivelsene i Piemonte litt lengre nord. Dersom du kommer fra Sveits kan du kjøre gjennom den majestetiske Aostadalen, med høye fjell, isbreer, frodige skoger, blanke innsjøer og smale sidedaler.

>>> Les mer om kjør-selv-ferie til Piemonte her
>>> Les mer om ferieovernattinger i Aostadalen her

Gjennom Alpene og ned til innsjøene

Hvis din kjør-selv-ferie går til hoteller eller ferieboliger ved Gardasjøen, Venezia eller Toscana faller veivalget ofte på ruten gjennom Østerrike over Brennerpasset, som er det laveste passet i Alpene, eller gjennom Sveits og deretter via St. Gotthard- eller San Bernardino-passet. I Syd-Tirol kan du oppleve en rik gastronomi og et spektakulært fjellandskap mens du suser avgårde mot enten Gardasjøen eller Comosjøen - begge utrolig vakre og tiltrekkende med flere innbydende småbyer.

>>> Les mer om kjør-selv-ferie til Gardasjøen
>>> Les mer om kjør-selv-ferie til Comosjøen her
>>> Les mer om kjør-selv-ferie til Venezia
>>> Les mer om kjør-selv-ferie til Toscana

Bilferie opptil 2000 km fra Norge

Med en grense på 2000 km når du frem til de nordligste regionene som Aostadalen, Syd-Tirol og Lombardia. Her er det utsikt mot Alpene og gode muligheter for en aktiv ferie med herlig turgåing. Ikke glem muligheten for en en storbyferie i Milano hvis du får lyst til å bruke litt av sommerferien på shopping i verdensklasse, hippe restauranter og severdigheter.

>>> Finn ferieboliger og hoteller i Lombardia

Hvis du har besluttet deg for å ta en ferie i Italia med egen bil er det mange herlige destinasjoner innenfor de magiske 2000 kilometrenes rekkevidde. Destinasjonene er oppgitt med kjøreavstand fra Oslo.

Kjør-selv-destinasjoner under 2000 km fra Norge

De store innsjøene:
- Comosjøen
- Maggioresjøen
- Ortasjøen
- Gardasjøen
- Ledrosjøen
- Iseosjøen og vindistriktet Franciacorta
- Luganosjøen

Andre destinasjoner:
- Milano
- Dolomittene
- Aostadalen

Bilferie opptil 2200 km fra Norge

Hvis du reiser opptil 2200 km får du muligheten til å slappe av ved Middelhavet i Liguria eller ved Adriaterhavet på motsatt side av landet. Midt mellom de to havene kan du velge Gardasjøen, som også byr på gode muligheter for en sommerferie i solens tegn og mange opplagte utfluktsmål innenfor kort avstand. År etter år viser Gardasjøen seg å være en sikker "hit" for nordmenn på kjør-selv-ferie.

I vinregionen Piemonte kan du nyte det gode været mens du smaker på de fine lokale vinene og kanskje unner deg et "slow-food"-måltid. Eller du kan senke skuldrene ved de billedskjønne innsjøene i den nordlige delen av regionen.

Destinasjoner mellom 2100 og 2200 km fra Norge

- Den sørlige delen av Gardasjøen
- Øyriket Venezia
- Den kulturelle skattekisten Verona
- Vindistriktet Langhe i Piemonte
- Badeferie i Lido di Jesolo
- Badeferie i Bibione
- Cinque Terre i Liguria

Og litt lengre?

Hvis du er villig til å kjøre bare et par timer ekstra i forhold til Nord-Italia kan du komme frem til Toscana, og der er det nesten ingen grenser for hvilke aktiviteter, avslapningsmuligheter og opplevelser dere kan få. Hvis du vil spasere rundt i fascinerende og maleriske kulturbyer, hvis du vil slikke sol på deilige sandstrender, eller hvis du vil nyte litt av verdens vakreste landskap med et glass vin i hånden (og atskillig flere i flasken du kjøpte på vingårdsvisitt), så er Toscana stedet for deg.

De få ekstra kilometrene lønner seg virkelig, og det største problemet er å velge mellom alle tilbudene. Og vi må ikke glemme at når du kjører selv er det gode muligheter for å ta med litt av Toscana hjem... på flaske.

Kjør-selv-destinasjoner mer enn 2200 km fra Norge

- Vindistriktet Chianti
- Storbyen Firenze
- Historiske Siena
- Grønne Umbria
- Den nordlige delen av Marche

Klare til å komme igang med kjør-selv eventyret ditt i Italia?


Du kan søke etter ferieovernattinger i hele Italia med søkemotoren på toppen av siden, og finne akkurat det som passer deg. Kontakt oss gjerne med spørsmål når du planlegger kjør-selv-ferien din til Italia - vår mer enn 15 års lange erfaring med reiser i Italia gir oss kapasiteten til å hjelpe deg med stort sett alle dine spørsmål.

Du kan også starte fra forsiden og se et stort utvalg av ferieboliger, ferieleiligheter og hoteller i hele Italia.

 
search map