Dra til Italia på Gårdsferie

Dra på gårdsferie i Italia med In-Italia
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
1

Henter innhold

Etter hvert som våre feriegjester blir bedre og bedre vant med hva de kan forvente seg av en reise, opplever vi en stigende etterspørsel etter litt annerledes reiser. I dag er det mange som ikke ønsker å tilbringe en tradisjonell ferie på en stor resort ved stranden, men forventer å komme tettere på lokalsamfunnet. Flere og flere vil kunnne kombinere deres avslappende ferier med opplevelser som er karakteristiske for området de velger å reise til. Dette kan være opplevelser som vinsmaking, turgåing, matlagingskurs, ridning, mating av gårdsdyr og deltakelse i lokalt landbruk.

En gårdsferie i naturskjønne omgivelser

I tillegg ønsker mange å kunne koble helt av, noe som ofte er lettere utenfor storbyene eller de store resortene som kryr av andre feriegjester. Til slutt er det alltid en kabal som skal gå opp når hele familien skal være glade og tilfredse med ferien. At barna skal få like mye ut av ferien som de voksne kan også motivere mange til å lete etter andre former for ferieovernattinger enn et tradisjonelt hotell.

Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, kan en gårdsferie eller agriturismo-ferie i Italia kanskje være noe for deg. Agriturismo, som løst oversatt betyr gårdsferie, er et fenomen som har blitt mer og mer populært de siste årene, og det naturskjønne, varierte landbrukslandet Italia er et opplagt reisemål.

>>> Les mer om agriturismo i Nord-Italia her

Vinmarker, basseng, romantikk og natur

Ferie på en bondegård i Italia kan være mye forskjellig. Hele familien kan for eksempel boltre seg på en vingård i Toscana mens de svømmer i bassenget med utsikt over de kuperte, frodige vinmarkene. Eller dere kan dra avgårde på en romantisk parferie til en agriturismo med havutsikt i vakre Liguria. Å reise helt sør til Sicilia og feriere på en gård midt i en fjellrik naturpark er også en attraktiv mulighet. Man kan nesten kjenne duften av sitrustrærne bare ved tanken.

Dette er bare noen eksempler som kan inspirere deg. Du kan finne agriturismoer som er egnede til familieferier i hele Italia - akkurat som du kan finne agriturismoer med romantisk stemning i alle de italienske regionene. Hvis du vil få gode tips eller hjelp til å skreddersy din italienske gårdsferie, kan du alltid kontakte våre erfarne reisekonsulenter som er godt kjent med hele Italia. På en bondegårdsferie i Italia kan du bo i egen leilighet eller på rom - og barna kan hilse på gårdsdyrene.

>>> Les mer om agriturismoer i Toscana her
>>> Ta også en titt på agriturismoer i Piemonte her

Kriteriet for at et feriested i Italia kan kalle seg en agriturismo er at det i utgangspunktet er en form for matvare- eller vinproduksjon på stedet. Denne brede definisjonen legger opp til at du får mye å velge mellom hvis du vil dra på en italiensk gårdsferie. Noen agriturismoer har gårdsdyr, noe barna ofte setter stor pris på.

Andre ligger med komfortabel gang- eller kjøreavstand til spennende severdigheter eller historiske byer - og andre igjen har ikke langt til bademuligheter, som ved stranden eller en innsjø. De fleste agriturismoer har svømmebasseng, og mange har barnebasseng.

På noen agriturismoer bor dere på rom og inntar måltidene i stedets restaurant, der det gjerne serveres lekre lokale retter basert på hjemmedyrkede ingredienser. Andre gir dere muligheten for å bo i en egen, romslig ferieleilighet, ofte med egen terrasse, og selv lage mat i leilighetens kjøkken. Mange tilbyr en kombinasjon av disse innlosjeringsmulighetene.

>>> Les mer om agriturismo på Sicilia her
>>> Se også agriturismoer ved Lucca i Toscana her

Ferie på familiedrevne gårder med karakter, troverdighet og personlighet

En betydelig del av de agriturismoene In-Italia har den glede av å samarbeide med er familiedrevne, noe som betyr at eierne har en stor, personlig tilknytning til feriestedet og en ektefølt interesse i å få deg til å føle deg velkommnen. De elsker stedet de driver, og det er mer en livsstil enn en jobb for dem. Noen gårder har gått i arv og selv om hver generasjon setter sitt eget preg på det merker man forbindelsen til fortiden. Eierne vet ofte mye om hva som er verdt å oppleve i lokalområdet, og kan hjelpe deg med å få det meste ut av din ferie. Når du ferierer på en agriturismo er du ikke en anonym gjest, men en del av stedet i løpet av den tiden du bor det.

Det alle agriturismoer har til felles er at dere kan finne fred og ro til å nyte hverandre selskap. Dere kan gå turer i lokalområdet og slappe av ved bassenget. Dere kan beundre de spektakulære utsiktene over marker, fjell, bakker, skoger, innsjøer eller hav, og dere kan komme tett på lokalsamfunnets hverdagsliv. Å lytte til stillheten på kvelden, kun avbrutt av gresshoppenes sang, og å sove godt i den rene landluften er den perfeke avslutningen på en god feriedag. Sist, men ikke minst, kan dere også ta med mange gode opplevelser hjem i kofferten.

>>> Les mer om agriturismo i Liguria her
>>> Se også agriturismoer i Veneto her

 
search map