Ferieovernattinger i Palmanova

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Palmanova ligger i regionen Friuli ca. 55 km fra byen Trieste og omtrent 25 km fra strendene i Grado. Byen har oppstått rundt Palma-fortet som ble bygget i 1593 da konflikten mellom Venezia og Østerrike var på sitt sterkeste.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bli kjent med fortets historie

Fortet ble plassert på et strategisk godt punkt i Friuli-regionen og ble tildelt navnet Palma til ære for 22-års jubileet for Venezias seier over tyrkerne. Palmanova var under veneziansk styre i mer enn 200 år frem til 1797 før det ble beleiret av Napoleon. Deretter tok Østerrike over fortet fra 1798 til 1805 da det igjen havnet under italiensk styre. Under Første Verdenskrig ble fortet brukt som sykehus, lager og treningsleir for soldater. Fortet Palmanova er stjerneformet og har et 7 km langt festningsverk, noe som gjør den helt unik i Europa. Byen har tre innganger; Porta Udine, Porta Aquileia og Porta Cividale. I år 1960 ble Palmanova utnevnt til en nasjonal severdighet og er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Les mer om Palmanova

Verdt å besøke i Palmanova

- Ta en tur til bymuseet der du finner interessant informasjon om fortets historie helt fra begynnelsen og frem til Andre Verdenskrig. Museet er åpent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:30-12:30 og kl. 16:00-18:00. Om søndager er det åpent fra kl. 09:30 til kl. 12:30.
- Stikk også innom Det Historiske Militærmuseet, og se våpensamlinger og militærunirfomer som ble brukt i kampene og Palmanova. Museet er åpent fra mandag til lørdag fra kl. 09:00-12:00 og kl. 14:00-16:00. Om søndager er det åpent fra kl. 09:00 til kl. 12:00.

Sjul teksten
 
 
search map