Ferieovernattinger i Grado

Fiskeri i lagunen
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Barnevennlig strand

Grado er et mindre feriested ytterst på Laguna di Grado, helt ut mot Adriaterhavet og Trieste-bukten. Strendene er like gode som i Lignano, Caorle, Bibione og Lido di Jesolo, og byen stiller også med et hyggelig historisk sentrum. Her er det familievennlig med sandstrender og langgrunt, så barna kan bade uten problem.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

By med middelaldersentrum

Grado ligger på en øy som er forbundet med fastlandet. Det er en av de få badebyene langs den nordlige Adriaterhavskysten som har et middelaldersentrum. Denne gamle bydelen grenser til en nyere bydel som ble skutt opp i fascismens dager. Grado er forbundet med den kunstige øya Isola della Schiusa, og i lagunen bak byen finner dere mer enn 500 øyer der mange dekkes helt av tidevannet i enkelte perioder. På mange av lagunens småøyer kan dere se de karakteristiske fiskerhusene casoni der fiskerne overnattet i fiskesesongen i gamle dager. I dag benyttes de hovedsakelig som lagere og noen av de større har til og med blitt omgjort til trattoriaer (enkle spisesteder). Fra Grado går det båter til blant annet Trieste, Barbana og ellers rundt i lagunen.

Les mer om Grado

Utfluktsmål

I tillegg til strendene og de forskjellige aktivitetene finnes det gode utfluktsmuligheter i Friulis innland, som blant annet Udine og Trieste, og det er heller ikke langt til Venezia, Slovenia og Kroatia. Friuli-provinsen er mest kjent for sine gode, tørre hvitviner, som f.eks Pinot Grigio. Den passer meget godt til fisk, noe det serveres masse av i Grado.

Sjul teksten
 
 
search map