Ferieovernattinger i Cividale del Friuli

Piazza Paolo Diacono
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Kulturell hovedstad

Byen Cividale del Friuli ligger 65 km nord for Trieste og ble grunnlagt i år 50 f.Kr. av Julius Cæsar. Den gangen het byen Forum Julii - Julius' Marked - og det var først i det 9. århundre (under franskmennenes styre) at byen skiftet navn til først Civitas Austriae og deretter Cividale. Byen ansees som den historiske og kulturelle hovedstaden i regionen Friuli, og har til og med blitt tatt opp på UNESCOs prestisjefylte verdensarvliste i 2011.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Djevelens bro

Cividales middelaldersentrum er rik på monumenter og severdigheter av forskjellig karakter. Besøk for eksempel "Djevelens Bro", som ifølge en legende ble bygget av djevelen selv. Det sies at byens borgere ba ham om hjelp til å bygge broen da de selv ikke klarte det. Djevelen aksepterte å bygge broen mot at han fikk sjelen til den første som krysset den. Innbyggerne godtok kravene hans og i løpet av en natt stod broen ferdig, og de prøvde å lure Djevelen ved å la en hund krysse broen først. Broen går over Natisone-elva som deler byen i to. Den er 22 meter høy og 50 meter lang.

Les mer om Cividale del Friuli

Den underjordiske hulen

Et annet interessant monument er Ipego Celtico - de keltiske katakombene, et underjordisk gravsted. Denne underjordiske hulens opprinnelige formål forblir et mysterium som man til dags dato ikke har fått oppklart. Ifølge historikeren Sandro Stucchi ble hulene brukt som gravkammere den gang kelterne holdt til i Cividale, mens andre mener det har vært et fengsel. Men det største mysteriet er nok hvilke nytte de tre store maskene man har funnet der nede hadde. Stucchi mener det er snakk om såkalte "gravmasker".

Lørdagsmarked

Hver lørdag er det marked på byens torg, en tradisjon som har blitt holdt ved like siden Julius Cæsars tid. Opplev den muntre og livlige stemningen, både blant byens innbyggere og besøkende fra nærliggende landsbyer som selger, kjøper og bytter varer med hverandre. Dette markedet er et av byens eldste ritualer og har funnet sted siden byen ble stiftet.

En gammel lek

Hvis du er i Cividale i løpet av påsken vil du kunne oppleve den eldgamle og tradisjonsrike påskekonkurransen. Konkurransen foregår utendørs, og går ut på at man bruker dekorerte, hardkokte egg som man skal rulle uten å få sprekker i skallet. Man vet med sikkerhet at denne leken har eksistert siden det 18. århundre, og mest sannsynlig enda lenger.

Sjul teksten
 
 
search map