Fotturer i Italia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Men først vil vi gi deg litt tips og noen gode fjellvettregler som kan være greie å ha med seg før man begir seg ut på en fottur i Italia:

1. Gå ikke alene
Når dere er flere som går sammen er dere flere til å bære vann, finne veien og hjelpe hvis uhellet skulle være ute.

2. Ta med rikelig med vann
Med Italias høye temperaturer, ikke minst om sommeren, er det viktig at du ikke dehydrerer, så ta heller med for mye vann enn for lite. Flere steder i fjellene kan du være heldig og finne rent kildevann til å slukke tørsten, men det er ingen garanti. Et lite mellommåltid i form av frukt eller en müslibar kan være lurt for å holde blodsukkeret oppe.

3. Sørg for at fottøyet ditt er egnet til lange turer
Riktig fottøy er alfa og omega når du skal gå på tur. Skoen skal passe godt på foten fra starten av, og det er meget viktig at hæl og tåkapper er solide og ankelstøtten optimal. Sålen skal være en mellomting mellom myk og hard.

4. Ta med ekstra klær
Kvelden kan komme brått på i fjellrike områder, og selv om det har vært ganske varmt i løpet av dagen kan det raskt bli kaldt på kvelden.

5. Ta med regntøy
Da fjellrike områder ofte har skiftende vær er det lurt å være forberedt på litt av hvert. Som alternativ til et komplett sett regntøy kan du enten ta med en regnfrakk eller en sammenleggbar paraply.

6. Pakk kun det du har mest bruk for, og få alt inn i ryggsekken
Selv om du bør være godt forberedt på det meste bør du ikke ta med deg for mye på turen. Du blir raskt sliten av å bære på en tung ryggsekk. Sørg for at alt er inne i ryggsekken da fastspente ting kan ødelegge for bærekomforten. Viktige ting å pakke i ryggsekken er solhatt, solkrem og gjerne et kompass.

7. Si fra hvor du går og hvor lenge du regner med å være borte
Gi gjerne noen på stedet du bor beskjed slik at det er noen som bekymrer seg dersom du ikke kommer tilbake. NB: I tynt befolkede områder er det ofte ikke mobildekning.

8. Ta mange pauser. Mange korte pauser er bedre enn få lange
Pauser er viktige, spesielt når dere er flere sammen så ingen bli for slitne. Korte pauser er bedre enn lange da du lettere får stive bein hvis du sitter i ro for lenge.

9. Følg de oppmerkede stiene og avtal en rute på forhånd
Vær oppmerksomme på hvor lenge dere ønsker å gå og hvor før dere begynner turen, så er alle enige om lengden fra starten av.

10. Hvis du går deg vill skal du alltid gå tilbake samme vei som du kom. Forsøk aldri å finne en snarvei
Dette rådet sier nok seg selv, men da området du ferdes i ofte er ukjent territorium er det viktig å holde seg til stiene og ikke prøve seg på noen snarveier.

I tillegg til fjellvettreglene våre ovenfor er det et par grunnleggende tanker som kan være lurt å ha gått gjennom før man beveger seg ut i naturen. Hvis man er en større gruppe er det viktig at det fra starten av tas hensyn til alle - både når det gjelder alder og fysisk form. Sørg fra starten av for å velge rett rute og vurdér om den tiden dere har satt av til turen er realistisk, slik at dere ikke blir ubehagelig overrasket av mørkets frembrudd. Det er alltid en god idé å kontakte det lokale turistkontoret for å høre deres innspill og besøke en bokhandel eller et bibliotek hjemme i Norge for å se om det har blitt skrevet noen gode turbøker om området.

Fotturer i Nasjonalparken Monti Sibillini i regionen Marche: Nasjonalparken Monti Sibillini ligger i den sørlige delen av regionen og er kjent for dens rike plante- og dyreliv og det vakre landskapet.

Vi har valgt ut tre store turruter i parken etter lengde: En kortere tur, en litt lengre og den siste - og lengste - tar deg helt til Monte Vettore, som er det høyeste fjellet i parken med sine 2476 m.o.h.

Fotturer på vulkanen EtnaSicilia: Noe av det de fleste forbinder med Sicilia er vulkanen Etna.

Og dette er ikke uten grunn. Etna er Europas største, aktive vulkan der den ruver på middelhavsøya med sine 3323 m.o.h. (sammenlignet med Vesuvs 1281 meter), og er en av verdens mest aktive av sitt slag. Her vil vi presentere noen forslag til forskjellige fotturer rundt på Etna og i det flotte, omkringliggende landskapet.

Fotturer i nasjonalparken Le Cinque Terre i Liguria: Her har vi valgt å kikke på den populære turstien Sentiero Azzurro, da den på sin strekning gir et godt bilde av området og dets skjønnhet, samt en kort presentasjon av La via dei Santuari, som er en fottur mellom de forskjellige helligdommene i de fem småbyene som utgjør Le Cinque Terre.

Fotturer i Dolomittene: Her vil vi presentere utvalgte fotturer i det kjente området Dolomittene - noe som vi håper kan inspirere deg som ønsker å reise på en aktiv ferie i dette området av Italia.

 
search map