Ferie på italienernes premisser

Stranden Fuili ved Cala Gonone på Sardinia Strand ved Adriaterhavet Italiakart Civita di Bagnoregio i Lazio ved Bolsenasjøen I august er mange av byene i Italia ofte øde
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

August er starten på hvileperioden

Dagen Ferragosto ble til helt tilbake til år 18 under Keiser Augustus for å feire avslutningen på jordbruksarbeidet og starten på en hvileperiode noe som italienerne selv gjør i dag gjerne ut av byene. Derfor finner du etter 15. august nesten kun utenlandske turister som rusler rundt i italienske byer. Italienerne finner du langs den 7.420 m lange kysten som omkranser Italia og her nyter de de late dagene og slapper av. Hvis de ikke drar til havet drar de opp til fjellene og puster inn den friske luften, spise store måltider og være sammen med hele familien.

Ferragosto i byene

Nå tenker du sikkert at det ikke finnes èn eneste italiener i byene i august. Men det er heller ikke helt riktig. Men vær forberedt på å finne flere butikker og restauranter stengt i denne perioden. Du trenger også å vite at det fleste holder stengt den 15. august og at mange gjør det følgende to uker frem. Når det er sagt, kan vi også nevne at Ferragosto i de større byene feires med fyrverkeri så vi kan si at det er verdt å reise til Italia i august.

Er du nyskjerrig på italienernes sommerferie, så kontakt oss for å få gode tips og råd for det beste reisemålet å velge mellom og et konkret ferieboligforslag. Vi holder nemlig ikke ferie i august!

 
search map