FAQ - opphold

 

Henter innhold

Kjære gjest, 

Når du har klikket deg inn på denne siden er det ganske sannsynlig at du har bestilt en ferie med ankomst om ikke så lenge. 

Derfor har vi laget en slags "FAQ"-side med både generelle og mer spesifikk informasjon vedr. mulige avvik og anbefalinger grunnet covid-19, i tillegg til den vanlige "reisesjekklisten". For selv om flesteparten av de søreuropeiske reisemålene er godt igang med gjenåpningen, kan det likevel være viktige ting du bør være oppmerksom på før ankomsten (for reiser utenfor Europa kan det være flere og andre ting enn nevnt nedenfor). 

Og ikke minst dette skjemaet her (må skrives ut og fylles ut før avreise til Italia)

Som alltid er du hjertelig velkommen til å kontakte oss med store og små spørsmål. Men vi håper den praktiske informasjonen nedenfor hjelper på forberedelsene dine, og at du dermed føler deg velinformert nok til å kunne glede deg til din velfortjente ferie. 

______________________________

Ofte stilte spørsmål - før avreise

"Hvis jeg velger å ikke benytte meg av oppholdet jeg har bestilt via dere, kan jeg få pengene mine tilbake?"

Svar: Det er 100% ditt eget valg og ansvar om du ønsker å benytte deg av oppholdet du har bestilt (jf. Utenriksdepartementets reiseråd). Hvis du ønsker å avbestille oppholdet ditt, gjelder betalings- og avbestillings-bestemmelsene som står på bekreftelsen din. Dersom du vil avbestille og oppholdet ikke kan refunderes, vil vi anbefale deg å kontakte reiseforsikringen din for å høre om du er økonomisk dekket gjennom dem. NB: For pakkereiser gjelder retningslinjene for Pakkereiseloven ref. de vanlige bestemmelsene.

"Må jeg bestille en reiseforsikring før jeg reiser?"

Svar: Uansett hvor og når du har planlagt en reise til utlandet, anbefaler vi alltid på det sterkeste at du er passende dekket dersom noe uforutsett skulle oppstå i løpet av ferien. Derfor er det viktig at du, i god tid før avreise, sjekker hvordan du dekkes hos din egen reiseforsikring. Dersom du ikke har en reiseforsikring bør du tegne en - og det finnes flere muligheter. Du kan f.eks. kontakte din private innboforsikring, eller henvende deg til et av de spesialiserte forsikringsselskapene for reiser, f.eks. Gouda. 

"Hvordan er det med eventuell karantene ved ankomsten til reisemålet?"

Svar: Det er viktig at du selv setter deg inn i de aktuelle innreisereglene - lengre nede i denne FAQ-artikkelen finner du linker til flere av de søreuropeiske landenes offisielle turistbyråer, som oppdateres løpende. I tillegg kan det være krav eller oppfordringer fra lokale myndigheter til å forhåndsregistrere deg hjemmefra - dette gjelder f.eks. reiser til Sardinia, Sicilia og Kroatia. 

"Må jeg testes for covid-19 hjemmefra?"

Svar: Dette er et veldig viktig spørsmål. Og for å sikre at du alltid har den mest oppdaterte informasjonen, henvender vi til de enkelte landenes offisielle turistbyråer (se utvalgte linker lengre nede), hvor du kan finne mer informasjon eller aktivt spørre om kravet for eventuell dokumentasjon på at man har testet negativt før innreise. 

"Hvilke generelle forholdsregler kan det ellers være før ankomsten?"

Svar: Flere hoteller og oppholdssteder anmoder om online innsjekking/pre-registrering hjemmefra - det vil som oftest være via en app eller en link på hjemmesiden deres. Da vi ikke alltid får denne informasjonen fra hotellet/oppholdsstedet, er det viktig at du selv aktivt undersøker hvordan innsjekkprosesdyren vil være i god tid før ferien din ved å kontakte hotellet direkte (du finner kontaktinformasjonen på voucheren din). 

I tillegg vil vi anbefale deg å ta med ansiktsmasker til alle reisedeltagere for sikkerhets skyld (av hensyn til pris og tilgjengelighet på reisemålet). Det er kanskje ikke nødvendig å  gå med masken på hotellet/oppholdsstedet, men det kan hende det er et krav ved f.eks. innsjekking på hotellet,  i butikker og på offentlige steder, markeder, restauranter m.m.

 

Ofte stilte spørsmål - under ferien

"Blir jeg testet for covid-19 ved ankomst til reisemålet/oppholdsstedet?"

Svar: Det kan saktens hende - og det vil være regjeringsbestemt fra land til land. Det kan være alt fra en vanlig test til at man tar temperaturen. Dette kan skje ved grensen eller i forbindelse med ankomsten til ditt hotell/overnattingssted. Vi vil anbefale deg å besøke landets offisielle turistbyrå via linkene nedenfor (eller finne dem selv online hvis reiselandet ditt ikke er med på listen nedenfor). Dersom det tas en test eller måles temperatur (må som oftest ikke overskride 37,5 grader celcius), så vil det som oftest være gratis, men eventuelle omkostninger vil komme på den reisendes egen regning. Temperaturmåling kan også forekomme periodisk etter oppholdets start. 

"Kan fasilitetene på stedet være påvirket av covid-19?"

Svar: Ja, det kan godt hende - og det vil i så tilfelle være for din og de andre gjestenes skyld, slik at dere kan få en så god og trygg ferie som mulig. Nedenfor finner du en liste med de vanligste endringene som kan forekomme - men da disse er veldig generelle anbefaler vi at du kontakter oss eller oppholdsstedet for en spesifikk og aktuell oversikt. 

  • Endrede/kortere åpningstider i resepsjonen, baren og/eller restauranten
  • Det kan forekomme at forhåndsbestilt bevertning må inntas på rommet/i leiligheten
  • Endrede/kortere åpningstider ved svømmebassenget, og antallet plasser/solsenger kan være begrenset
  • Endrede/kortere/stengte åpningstider ved innendørs basseng, i spa-avdelingen eller på treningsrommet
  • Det kan være endrede forholdsregler ved forhåndsbestilling/inkludert strandservice (gjelder Italia)

Dersom det er vesentlige endringer på fasilitetene på stedet du har bestilt, vil vi naturligvis kontakte deg hvis vi blir informert om dette på forhånd fra stedet. Grunnet omstendighetene ytes det ikke refusjon for begrensede/stengte fasiliteter. 

 

Ofte stilte spørsmål - etter hjemkomsten

"Kan jeg risikere å måtte settes i karantene når jeg kommer hjem fra ferien?"

Svar: Selv om det har blitt mulig å krysse grensene igjen, og selv om verden stille og rolig går mot mer normale tilstander, så kan det ikke utelukkes at du blir pålagt krav om karantene avhengig av feriested og/eller arbeidsgiver. Derfor er det viktig at du undersøker disse forholdene før avreise, og vår anbefaling er at du kontakter din reiseforsikring og arbeidsgiver i god tid før avreisen fra Norge. 

 

Viktige linker til mer nødvendig og praktisk informasjon

Link til vår generelle side med informasjon om korona - klikk her
Link til Utenriksdepartementets hjemmeside med reiseråd i korona-tider - klikk her

Linker til flere praktiske opplysninger om gjenåpning hos utvalgte lands offisielle turistbyråer i Sør-Europa (på landsnivå og/eller reisemål):

Kroatia - klikk her

Italia - klikk her
Se egen info for Sardinia såvel som denne og Sicilia

Spania - klikk her

Portugal - klikk her
Se egen info for Madeira

Hellas - klikk her 

______________________________

Vi håper informasjonen ovenfor hjelper deg til å føle deg litt bedre forberedt på din kommende (sommer)ferie 2020. Samtidig vil vi nok en gang understreke at du er hjertelig velkommen til å kontakte oss hvis du har spørsmål som ikke er besvart i listen ovenfor. Det er nå viktigere for oss enn noensinne før at du som gjest kan føle deg trygg ,og glede deg til et etterlengtet avbrekk fra den nye, men nå nesten normale hverdagen her hjemme!

 
search map