Feriehus og hoteller på Stromboli Øy

Strombolicchio i skumring, sett fra Strombolis sorte strand
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Stromboli er alltid et fantastisk skue, spesielt etter mørkets frambrudd når rødglødende lava spruter flere hundre meter opp i luften. Det er en av de få aktive vulkaner du kan se på nært hold. I dag er den sjelden farlig da lavaen flyter mot ”Sciare del Fuocco”, et punkt på øyas nordlige kyst hvor den sislende lavaen flyter rett i sjøen.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Til tross for at Stromboli kun er 13 kvadratkilometer, reiser den seg 926 meter over havet. Det er ikke uten grunn at øya opptrer i Homer's "Odyssey", at Tolkien var inspirert av Stromboli når han skrev Ringenes Herre, eller at Jules Verne lot sin hovedperson komme ut av Strombolis krater i "Reisen til jordens indre. For ikke å glemme at det var her skjønnhet og råhet møttes i Rossellinis film Stromboli, med Ingrid Bergman i hovedrollen.

Les mer om Stromboli Øy

Fra den lille, pittoreske byen med sine hvitvaskete hus, kan du klatre til toppen av vulkanen. Du trenger egnede sko, mat og drikke til turen, og god utholdenhet. Turen kan taes med en guide som leder de besøkende til toppen, og vel oppe kan du sitte på selve krateret. Det går guidete turer opp både dag og kveld, og du kan booke disse nede i byen.

Stromboli er imidlertid mer enn bare en vulkan. Øya har 400 fastboende, og mange besøkende om sommeren. Her finner du også vinmarker, olivenlunder og kapersbusker. Selvfølgelig er det gode bademuligheter også, i det glassklare vannet ved øyas svarte sandstrender.

Sjul teksten
 
 
search map