Vulcano Øy, De Eoliske Øyer Bilder fra turen til Vulcano krater

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Det er mulighet for å bestige "Vulcano della Fossa" selv om vulkanen fremdeles er aktiv. Fra Vulcanos lille havn "Porto di Levante" går man opp mot fjellet som ligger til venstre for havnen.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Det første stykket av turen går nede i byen, og underlaget starter løst og sandete for deretter å bli mer fast og lettere å bevege seg på. Høydeforskjellen mellom toppen av krateret og selve havnen er på ca 400 meter. Selv ikke de mest garvede vandrerne kan klare turen på under en time, og på de varme ettermiddagstimene kan det være en tøff tur å komme seg til toppen, men slett ikke umulig -og virkelig verdt anstrengelsen-. Godt fottøy er meget viktig, ikke minst fordi underlaget på toppen visse steder kan være meget varmt! Bemerk at man ett stykke opp langs fjellet må betale en liten avgift for å kunne gå videre.

Desto høyere opp man kommer, desto flottere blir utsikten. Noen av passasjene kan være litt krevende dersom man har høydeskrekk, men stien er ganske bred. Et annet element som kan bekymre, er lukten fra vulkanen; det lukter svovel!! Vulkanens siste store utbrudd var i 1890, og de seneste årene har gassaktiviteten vært sterkere enn tidligere. Det sies at det nærmer seg sitt neste utbrudd -som historisk sett skjer hvert 110-130 år-, men det vil eventuelt skje på den ene siden av vulkanen og man vil kunne komme rundt krateret den andre veien. Velger man å gå igjennom gassutbruddet skal man vite at jorden er meget varm, samt det vil være endel ubehagelig røyk. Vinden kan også plutselig vende, så der man ellers trodde det var behagelig kan det være ganske ubehagelig, og vi fraråder å gå her uten gassmaske.

På toppen står man på kanten av krateret, og herfra er det en flott utsikt over byen og mot de omkringliggende vulkanøyene. Inntil nylig var det mulig å gå hele veien rundt krateret, men på grunn av de hyppige småutbruddene og den høye gassaktiviteten er dette ikke lenger mulig. Til gjengjeld -ved å leie en gassmaske enten i byen eller på toppen av krateret- kan man gå nesten helt ned i kraterbunnen hvor den er konstant svovelskyer og damp.

Dersom man ikke oppfører seg dumdristig er det ikke farlig -vi har selv hatt gleden av å ledsage noen av In-Italias kunder til toppen-. Den yngste var fire år og klarte å gå hele veien opp og ned på egenhånd. Den eldste var nesten 70 år og litt skeptisk med tanke på å bestige en vulkan, men også hun klarte hele veien opp og ned.

 
search map