Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

I Lipari by som er hovedbyen for de Eoliske øyer, og den eneste litt større byen på i øygruppa, er det livlig og fargerikt. Her bor de fleste av øyas 11.000 innbyggere, og her finner dere restauranter, turistbutikker, motebutikker og supermarkeder.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bli kjent med borgens historie

På en klippe hevet over byen ligger borgen "Il Castello". Fra borgens opprindelse, fire århundrer før vår tidsregning, eksisterer fremdeles et gresk tårn, men mest minner anlegget om en middelalderborg med sine normanniske tårn fra 1100-tallet og sine murer fra 1500-tallet. Innenfor borgens murer ligger ikke mindre enn fem kirker. Den eldste (byens katedral) ble grunnlagt i det 12. århundre, med ble senere ødelagt av pirater og gjennoppbygget på 1500- og 1600-tallet. Fasaden og klokketårnet er fra 1861. Fra kirkens grunnleggelse, er det gamle klostret bevart.

Les mer om Lipari Øy

Besøk museet

I borgen finner dere også Liparis arkeologiske museum, og det sies at den er et av de mest interessante av sin slag i hele Middelhavsområdet. I museets tre etasjer får dere presentert velbevarte funn fra steinalderen og fremover. Miniatyrmodeller, dataer og flotte montere gjør museet til en spennende og lærerik opplevelse. Borgområdet rommer også arkeologisk utgravinger og et amfiteater.

Opplev øyas fascinerende landskap

Lipari byr på mye mer enn bare Lipari by. Øya er med sine 38 km² og mer enn 9 km lengde den største av De Eoliske Øyer, bestående av strand, fjell og hyggelige småbyer. Fra øyas sentrum Monte S'Angelo får dere på en høyde av 594 m.o.h. en fantastisk utsikt over Lipari, havet og de omkringliggende øyene. Dere bør også få med dere en tur opp på vulkanen. For geologisk interessert kan vi nevne at dere finner pimpstein som er så lette at de flyter i vannet her på Lipari, samt den flotte, grønnsorte krystallinske bergarten obsidian som brukes til smykker.

Nyt utsiktene

Mellom Canneto og Acquacalda (to livlige havnebyer) og i retning mot Punta Castagna ligger obsidian-klippen Rocche Rosse (den røde klippe). Mellom Pomiciazzo og Lami fører et månelandskap opp til Monte Chiricas spennende og utslukkede krater. Campobiancos lett kuperte skråning på andre siden av krateret mot det krystallklare vannet ved Porticello-stranden. Utsikten fra Quattrocchi-høyden mot Perciato klippene er helt fantastisk, med Vulcanos gass og svoveldamp som et imponerende bakteppe.

Fra havnen i Lipari by går det busser rundt på øya. Se kjøreplanen her:
- http://www.ursobus.com/Orario-Estivo-ita.htm

Bestill ferieovernattinger på Lipari

Bruk søkemotoren på toppen av siden og ta en titt i vår online-katalog for å finne noe som passer dere. Velg og vrak blant vårt håndplukkede utvalg av ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter på Lipari og ellers på De Eoliske Øyer. Dere kan også kontakte oss for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reiser i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie.

Sjul teksten
 
 
search map