Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0

Henter innhold

Mer informasjon til din reise til Emilia-Romagna

Emilia-Romagna, som ligger i den nordøstlige delen av landet, er en av Italias rikeste regioner - faktisk en av de rikeste regionene i hele Europa. Regionen er den sjette største i Italia, har en befolkning på rundt 4,5 millioner, og omfatter en stor del av Posletten i Nord-Italia. Nesten 50% av regionens areal består dermed av slette, mens rundt en fjerdedel av regionen består av bakkelandskap, og den siste fjerdedelen rommer fjell i form av fjellkjeden Appenninene. 

Emilia-Romagna byr på fantastisk gastronomi, store naturopplevelser, avslappende sol- og badeferier ved kysten, aktive ferier med fotturer i fjellene eller sykkelturer på slettene, samt en lang rekke historiske kulturbyer - deriblant regionshovedstaden Bologna med et av verdens eldste universiteter. Regionen er også hovedsetet for en rekke legendariske bilprodusenter, som Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, De Tomaso og Ducat, noe som kan gjøre enhver reisende med interesse for biler eller motorsport salig. 

Regionen er kjent for sitt fremragende kjøkken. Det produseres matvarer her av ypperste kvalitet, spesielt når det gjelder pølser, skinke, ost, fløte og smør. Smak f.eks. på de lekre skinkene Culatello di Zibello og Prosciutto di Parma eller på pølsene Mortadella Classica og Mortadella di Bologna. Et annet berømt produkt fra Emilia-Romagna er parmesan-osten, som du sikkert kjenner fra en annen klassiker fra regionen; Spaghetti Bolognese. 

På den lange kyststrekningen ut mot Adriaterhavet kan du finne mange gode sandstrender og badebyer som passer perfekt for en bade- og solferie. Den store badebyen Rimini med sine fremragende strender og et hav av fornøyelsesmuligheter, butikker og restauranter er den mest kjente av disse badebyene, men det er mange andre muligheter hvis du heller vil bo på et av de litt mindre besøkte stedene. 

I regionshovedstaden Bologna finner du som sagt et av verdens eldste universiteter, samt andre unike historiske og kulturelle severdigheter. I byen Parma kan du smake på den berømte skinken og osten av samme navn. I Piacenza kan du oppleve unike monumenter fra middelalderen, og i Modena er du tett på sportsbilmerker som Ferrari, Lamborghini og Maserati, samt flere bygninger som er erklært verdensarv av UNESCO. 

>> Få mer informasjon om en ferie i Emilia-Romagna her

 
search map