Ferieovernattinger i Ravenna

Piazza del Popolo
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Ravenna er også verdt et besøk dersom du ønsker å bo i en levende og flott by skånet mot støy og kaos. Byen også et utmerket utgangspunkt for strandturer og utflukter til andre flotte byer som f.eks Bologna, Ferrara, Forlí og Imola.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Historien om Ravenna
Byen har eksistert i snart 2000 år, men ble virkelig kjent da Honorius (keiser fra år 395) valgte å flytte Det Vestromerske Rikets hovedby fra Milano til Ravenna i år 402 (hovedbyen for Det Vestromerske Riket skiftet ofte, alt etter hvilke område den påtroppende keiseren kom fra). Dette skjedde på grunn av alle plyndringene av Roma. Ravenna var enkel å forsvare da Adriaterhavet lå øst for byen (i senere tid har kystgrensen trukket seg tilbake) og på de resterende tre sidene av byen var det sumpområder.

Les mer om Ravenna

Etter Ravenna ble gjort til hovedby blomstret den opp. Praktkirker og dåpskapeller så dagens lys, og byen ble et rikt kulturelt sentrum, noe du fortsatt kan se den dag i dag.

Men alt har en ende og Det Vestromerske Riket var ikke noe unntak. Året 476 e.Kr. blir ofte kalt for tiden for Romerrikets fall. Grunnen til dette, er at det i dette året var et regjeringsskifte som førte til at en ikke-romer overtok makten over området Italia, nemlig sciri'en Odoacer, som utnevnte seg selv til konge over Italia. I 491 begynte ostrogoteren Teoderic å erobre Italia, og i 493 e.Kr. var Italia helt under ostrogotisk dominans. Theoderic bidro i sin regjeringstid fra år 493 - 526 e.Kr. også til Ravennas vakre utvikling. Flere kirker, baptister og monumenter ble oppført og man forsøkte å skape et vestlig motpol til Østromerrikets hovedstad Konstantinopel.

Da den østromerske keiser Justinian i 530-årene begynte gjenerobringen av de tapte landområdene (blant annet Nord-Afrika og det tidligere Vestromerske Riket) kom også Ravenna tilbake til Romerriket. Justinian forsøkte å slette sporene ostrogoterne hadde etterlatt, mest av alt fordi goterne fulgte den arianske retning innenfor kristendommen. De lykkes ikke helt med dette, så Ravenna bærer fortsatt preg av de mange forskjellige perioder i byens historie. Justinian oppførte en del kirker slik at Ravenna i dag er meget rik på Antikkens kulturseverdigheter.

Ravenna er den dag i dag en meget viktig by i regionen med hele 8 monumenter som er på UNESCOs liste over bevaringsverdige skatter. I tillegg er byen kjent for sine flotte mosaikker. Kunstformen oppstod ikke her, men har hatt stor innflytelse på byen, og her finnes flere forskjellige museer med mosaikk-utstillinger. Selv i Sant'Apollinare in Classe-kirken (ca. 5 km fra Ravennas sentrum) kan du se et flott eksemplar av mosaikk over alteret.

Sjul teksten
 
 
search map