Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Den lyserøde byen

Parma er en middels stor by i regionen Emilia-Romagna, pent plassert på Po-sletten, omgitt av landbruk og med kort avstand til Appenninenes fjell, grønne skoger, elver og innsjøer. Det er umulig å kjede seg her, spesielt hvis du liker å utforske Italias mange herligheter. Denne sjarmerende og levende antikke byen frister med gater, palasser og slott i flere byggestiler fra romansk og gotisk til barokk. Det unike med dette tidligere hertugdømmet er de mange historiske bygningene i lyserød marmor som gir byen et helt spesielt skjær og atmosfære. Hvis du er operainteressert kan det være interessant å vite at Verdi ble født noen få kilometer utenfor Parma - så du får oppleve mange steder med hans musikk i bakgrunnen og mange minnesmerker i hans navn.

Dra på spennende oppdagelsesferder

Like ved byen finner du et hav av utfluktsmuligheter. Koble av ved et av de mange renommerte spastedene, der Salsomaggiore er et av de største, men alle er spesialiserte innen forskjellige felt avhengig av hva du er ute etter. Utenfor Parma finner du hele 23 store naturparker og grønne oaser med stier du kan følge til fots, på terrengsykkel eller på hesteryggen mens du nyter de panoramiske utsiktene som brer seg ut foran deg. Hvis du foretrekker å kjøre er det også mange ruter du kan ta. Opplev den magiske atmosfæren på et av de mange slottene, middelalderborgene og festningene i området. Via Francigena er en gammel brosteinslagt pilgrims-rute som går forbi Parma og helt ned til Roma, og underveis kan du besøke flere religiøse- og historiske klenodier og bygninger. Og sist, men ikke minst; La Strada del Prosciutto e Vini dei Colli di Parma - en gastronomisk rute der du kan se og smake på de mange gode produktene fra området helt fra deres spede begynnelse hos produsentene til de havner i butikkene og restaurantene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Verdensberømt dåpskapell

Spaser rundt i det historiske sentrumet mellom vakre torg og elegante, historiske palass. Byen huser for øvrig et av verdens eldste universiteter og byr på mange historiske severdigheter, blant annet domkirken fra starten av 1100-tallet med dens verdensberømte oktagonale dåpskapell bygget i lyserød marmor. Napolons hustru Marie Louise har også satt sitt preg på byen da hun vendte tilbake etter hans død som Hertuginne av Parma. Hun sørget bl.a. for at det ble bygget veier og broer, samtidig som hun åpnet hjem for foreldreløse barn og andre sosiale institusjoner. Hun var kunstbeskytter og grunnlegger av det vakre galleriet som i dag kan besøkes i det imponerende Palazzo della Pilotta.

Kjent ost og skinke

Det er naturligvis ikke mulig å komme unna at det er en ost (Parmigiano) og skinke (Prosciutto di Parma) som har blitt oppkalt etter byen og har oppnådd en viss berømmelse.

Les mer om Parma

Sjul teksten
 
 
search map