Kun opphold
+Fly & opphold
Kun bilutleie
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Ferrara ligger i regionen Emilia-Romagna mellom Bologna og Padova. Spaser på bymuren som omkranser byen, og som er en av de to best bevarte i Italia. I tillegg er det ca. 50 km til de brede sandstrendene i Comacchio, og enda kortere til naturreservatet Po Delta Park, der du kan nyte naturen ved å bl.a. leie kano eller kajakk.

Bli kjent med byens historie

Fyrsteslekten d'Este regjerte i byen og området mellom fra 1200- til 1500-tallet, og skapte en by og et område i velstand, i full harmoni med natur, kunst og arkitektur. Besøk Delizie Estensi for å et godt eksempel på slottene og villaene fyrsteslekten fikk bygget i løpet av sin tid her. Og unn deg et måltid på verdens eldste (!) osteria her i Ferrara, som faktisk har skaffet seg en plass i Guinness Rekordbok.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Oppdag historisk arkitektur

I Ferrara kan du få sett mange vakre og godt bevarte bygninger fra både middelalderen og renessansen. Midt i byen kan du blant annet beundre den store borgen Castello Estense (oppkalt etter d'Este-familien), omgitt av vollgraver. Byens sentrum er også omkranset av vollgraver og bymurer (totalt 9 km) som stammer helt tilbake fra middelalderen. Disse bymurene er noen av de best bevarte i hele Italia sammen med byen Lucca.

Les mer om Ferrara

Det er nok å finne på her i byen for de kulturinteresserte, med et hav av kirker, museer, betydningsfulle villaer og palasser. Stikk for eksempel innom Palazzo dei Diamanti, som har fått sitt navn fra de 8500 diamantformede marmosteinene som pryder fasaden. I dag finner du Ferraras kunstgalleri her. Ta en pause fra byens gater i en av de mange grønne oasene, eller unn deg noen herligheter i en av byens mange restauranter. Ferrara havnet faktisk på UNESCOs verdensarvliste i 1995 på grunn av dens skjønnhet, kulturelle betydning og hvor velbevart den er.

Sjul teksten
 
 

Populært i Emilia-Romagna

search map