Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Et landskap tegnet i vann som snur seg til et vakkert kunstverk med sine elver, dobbelt-elver, kanaler, vannløp og sjøer gjennom den flate sletten for til allersist renne ut og bli omfavnet av vannets far nemlig havet. I dette tilfelle Adriaterhavet.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Kulturell arv

Nationalparken Delta del Po dekker et areal på over 52.000 hektar og forener seg nord og sør for Po-sjøens utmunn mellom større og mindre -seværdige- byer inn i de to naboregionene Emilia-Romagna og Veneto. Området er Italias største våtmarksområde og har et gjennomført og unikt identitet som er forankret i territorielle og miljømessige karakteristikker, og er høyt ansett for sitt biodiversitet og sin produktivitet. Men vi befinner oss også i et område, som er annerkjent for sin kulturarv, som ikke er til å overse, av UNESCO.

Les mer om Delta del Po Nationalpark

Naturlige områder

Nasjonalparken er et fredet område bestående av både tomter, elver og kystområde. Fellesnevneren er vannet som binder det hele sammen. I den ustabile og konstant vekslende balansegangen mellom vann og jord oppstår det furuskog og andre skogsområder som forandrer seg avhengig av røttene er i salt-eller ferskvann. Her finner man også mer enn 280 fuglearter, som gjør område interessant for de med nettopp interesse for fugler.

Til tross for det bærende elementet vann, kan man komme seg hit med bil, ettersom området er bundet av av en god vei. Dette på grunn av Delta del Po ligger under havoverflaten.

Vannet overvåkes av en organ som kalles Consorzio di Bonifica Delta Po-Adige, som sørger for at det hydrauliske avløpssystemet med sine 6000-7000 kW årlig, utleder en miliard kubikkmeter vann tilbake til avløpskanalene.

Nasjonalparken kom i 1999 på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder i verden. Det er hovedbyen Ferrara som ble bemerket for sin vakre renessansekunst og for det omgivende Delta Po. Herfra har Ravenna hele åtte monumenter, som står listet opp på UNESCOs liste over bevaringsverdige monumenter under det internasjonale verdensarvprogrammet.

Valle di Comacchio

Valle di Comacchio er et våtmarksområde og betegnes som en stor severdighet, ettersom det er ett av de største våtmarksområder i Italia. Blandt høydepunktene i området må man også nevne den 6 km lange halvøyen Boscoforte som er preget av dammer og kanaler.
Dessuten er La Salina di Comacchio interessant. Saltanlegget ligger bak Lido degli Estensi og dekker 600 hektar med sammenflettede kanaler, industri og lukkede avløp der man høster salt. Salt som siden etruskernes tid har vært en viktig del av livet på disse stedene. Valle di Comacchio er forbundet med havet via Portocanale di Porto Garibaldi og kanalene Logonovo og Bellocchio og vannet er spesielt rikt på salt.

Er man fugleinteressert er det her et godt utsiktssted der alle artene som er mulig å observere er representert i Nasjonalparken . Til slutt er det også mange bygninger som vitner til menneskets entreprenørsskap og utgjør hovedpunktene til en fotryllende rute som drar seg gjennom landskapet gjennom dalene. Turen begynner ved Casoni di Foce, som man finner fra Comarcchio ved å følge veien Fattibello

Byer

Ferrara er én av byene man kan og bør besøke under sitt besøk i Nasjonalparkområdet, andre byer som man kan besøke er Chioggia, Comacchio, Faenza, Ostellato, Ravenna, San Pancrazio di Russi.

Mens søsterbyene Chioggia og Comarcchio er kanalbyer, er Faenza kjent for sin fajancekunst, derimot er Ostellato bare en gammel havbunn. Ravenna er verdsatt for de historiske, arkitektoniske og kunstneriske verk og for sin rolle som hovestad i det byzantinske stat. Dessuten kommer mange til byen for å beundre mosaikker som utsilles og som har hatt en stor innflytelse på byen. San Pancrazio di Russi er derimot bare et sted man bor i.

Goro

Ca. 12 km fra elven Po finner man bebyggelsen Goro som ligger i et myrområde. Hisotorisk sett har det alltid vært en kamp mellom mennesker og vannet i havet og elven ved å bo i Goro. I den sene middelalderen var Goro et viktig bindeledd mellom havet og innlandet. På begynnelsen av 1900-tallet utviklet byen seg til et fiskersamfunn der den nåværende havnen ble bygget ut bygget om til en moderne havn, som har bevart sporene fra den tiden. Fiskerindustrien tar førsteplassen når det kommer til den lokale økonomien og byen flåter består i dag av 2500 båter. Herfra utgår det i dag en liten turistvirksomhet, der de som er interesserte seiler ut på jakt etter Poslettens mange natur(lige) vidunder. Elsker man skalldyr burde man komme seg til Goro som er blitt utnevnt til muslingsbyen. Hvert år i juli avholdes det også Sagra della Vongola, hvor man kan smake på tusenvis av tilbredninger av østers, blåskjell og andre skalldyr.

Strender

Naturligvis byr Nasjonalparken ogs på muligheter for bading, ettersom det her først og fremst er snakk om et området med sjø. Ved kysten utenfor Nasjonalparken Delta del Po finnes det pene sandstrender som også er barnevennlige takket være deres grunne vann og brede strender. Her er det mulig å finne offentlige strandområder samt private der man kan leie parassol og lenestoler ved det nærliggende "stabilimento balneare".

Porto Garibaldi er en av de hyggeligere badebyene i sentrumet av Nasjonalparken og ligger tett på 'kjendisen' Lido di Comarcchio. Ikke langt unna finner man den hippe stranden ved Marina di Ravenna der unge studenter fra Ravenna går ut og lever livet når de ikke sitter foran bøkene sine. I den sydlige delen finner man Cervia-Milano Marittima, som er to sammenvokste byer der den avslappede-ekslusive stemningen hersker. Lengst mot nord kan man nyte sommeren og solen på den langstrakte stranden Sottomarina som ligger i gåavstand til det 'ukjente Venzia' Chioggia

Flora & fauna

Deltaområdet er rikt på dyre og planteliv som har det bra takket være den store landskapsmessige forskjellen som omgir vannet; sandstrendene, lagunene, i saltvannsdalene , dalene i myrene og skoger.

Det er registrert 970 ofrskjellige plantearter, men man regner med at det er flere enn hva som er blitt registrert. Parken er dessuten også hjemmet til 300 fuglearter derav 150 bygger reder, 180 blir om vinteren og resten kommer hit på trekke-tid. Er man der på det rette tidspunktet og er så heldig kan man kanskje få et glimt av den såkalte Cervo della Mesola hjorten, som er oppkalt etter skogen Gran Bosco della Mesola, der den lever. Interesserer man seg innenfor dette, kan man nevne at det dessuten finnes 460 arter av virveldyr i Nasjonalparken.

Parken er i noen tilfeller området for avlingen for dyreartene, både på europeisk og internasjonal nivå. Dette spesielt for skarven, flamingoer, som på det europeiske kontinent avler her.

Parken har utviklet gode muligheter for birdwatching, hvor du som engasjert fugletitter kan se mange av de forskjellige fuglene. Se denne linken for mer informasjon (på italiensk) : www.parcodeltapo.it

Fiske

Fiske, som i enten innsjøer, oppdrettsanlegg, elver, eller hav enten for profesjonelle eller sportfiske er noe som også gjøres i Dela del Po Nasjonalparken. Faktisk er det en meget viktig aktivitet for de lokale, både økonomisk, historisk og tradisjonelt sett. Og alt er kontrolt av en høyere myndighet som sørger for å gi ut tillatelser og regulering av fangsten, men også tillattelser for å delta i aukusjoner mm.

Transport

I dag kan man komme seg til Nasjonalparken Delta del Po med forskjellige transportmidler. Og vi anbefaler følgende:

- Bil: Nasjonalparken befinner seg på den østlige delen ved siden av Posletten, der elven Po åpner seg mot Adriaterhavet. I regionen Emilia-Romagna dekker det fysiske Deltaområdet mot nord og det hisotirske delta mot syd og byene Venezia, Ferrara og Ravenna utgjør ytterpunktene på området som er lett å komme til takket være de gode veiene. E45 fra syd fra Bologna forbi Faenza E55 går langs kysten delvis inn i parkområdet fra Comacchio og rundt Ravenna, mens A13 går bakom Nasjonalparken ned til Bologna.

- Tog: Man kan ta toget til følgende byer som grenser til Nasjonalparken: Ferrara, Ostellato, Codigoro, Argenta, Alfonsine, Ravenna og Cervia.
Hvor togene går fra kan sees på Trenitalia sin hjemmeside: www.trenitalia.com

- Fly: Nærmeste lufthavn i området er Marco Polo lufthavn utenfor Venezia, Guglielmo Marconi utenfor Bologna og L. Ridolfi ved Forlì.

- Sykkel: Man kan leie sykler fra flere steder i området, og det er lagt faste sykkelruter i Nasjonalparken. VIdere kan man via den offisielle nettsiden finne ytterligere informasjon om rutene og på hjemmesiden fra Emilia-Romagna har man flere muligheter til å finne kart i forskjellige formater - Google Earth, som GPS koordinater m.fl: www.giscover.com/deltadelpo/searchTour.php?term=&x=21&y=4&sort=DateDes&lang=it

- Hest: Er man for den helt gammeldagse versjonen , kan man flere steder leie hest og gå på oppdagelse i området på hesteryggen. Se her for mer opplysninger ( nederst på siden ) : www.parcodeltapo.org/vivereildelta/attivita/bici.cavallo.html

- Båt: Her er det også mulig å leie kanoer og det er ytrere 25 seilruter for seilbåter og motorbåter, og man kan også komme hit med egen motorbåt. Dette er et av firmaene som arrangerer seiling i Nasjonalparken:
- www.deltatour.it/
- www.eartfe.it/ (arrangerer også fisketure mm)

Her kan du laste ned et kart over et av seilrutene i provinsen Ferrara:
www.giscover.com/

Sjul teksten
 
 
search map