Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mer informasjon til reisen din til Bologna

Bologna er hovedstaden i regionen Emilia-Romagna i den nordlige delen av Italia. Det er den syvende største byen i Italia med rundt 387 554 innbyggere og over en million i det urbane innlandet. Byen er én av de rikeste byene i Italia, og topper alltid listen over de italienske byene som har best livskvalitet. I 2011 lå den som nummer 1 av 107 italienske byer i en vurdering av italienske byers livskvalitet. 

Bologna byr blant annet på en hyggelig og meget stemningsfull historisk bykjerne, mange historiske og kulturelle severdigheter, glimrende shoppingmuligheter, en fantastisk gastronomi og et hav av gode restauranter og kaféer. 

Ved de to sammensmeltede torgene Piazza Maggiore og Piazza Nettuno finner du det historiske sentrumet. Her kan du oppleve den berømte Neptun-fontenen ("Nettuno") og domkirken San Petronio, før du kan bevege deg videre ut i byen og blant annet oppleve en lang strekning av middelalderlige søyleganger og arkader. 

Byen har også et av verdens eldste universiteter og Europas eldste fungerende universitet, grunnlagt i 1088. Med sine rundt 100 000 studenter er det også et av de største universitetene i Europa. Størsteparten av universitetets aktiviteter er plassert i Bolognas historiske sentrum tett på Piazza Verdi. Her er det et livlig og sjarmerende universitetsstrøk med diverse restauranter, kaféer og naturligvis et hav av gode bokhandlere. 

Hvis du blir sulten av å traske rundt i byen bør du benytte anledningen til å kaste deg over en av byens pastaretter, for Bologna er et av de beste stedene i verden å spise fersk pasta. Prøv for eksempel en porsjon "Tagliatelle alla Bolognese", som kanskje ved første øyenkast minner om det vi her hjemme kaller for "spaghetti bolognese", men forskjellen er at den serveres med tagliatelle i stedet for spaghetti, samt at kjøttsausen er helt annerledes. 

Byen er også ideell som utgangspunkt for dagsutflukter til andre av regionens byer, som Ravenna, Ferrara og Faenza

>> Få mer informasjon om en ferie i Bologna her

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
search map