Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Regional hovedstad

Denne herlige innbydende by er regional hovedstad i Emilia-Romagna og bærer sin historiske arv flottere enn de fleste. Opprinnelsen av byen kan spores tilbake til etruskerne, som hersket på den italienske halvøyen fra ca. 800 f. Kr. til ca. 200 f. Kr. Senere kom byen under romerne og mange levn fra denne tiden er stadig intakte.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bologna i middelalderen

I middelalderen ble Bologna en selvstendig bystat og i tiden etterpå slåss byens herredømme om makten. Den interne maktkampen sluttet først i starten av det 1600-tallet, da bystaten kom under Vatikanstaten. Bologna beholdt en viss grad av sin selvstendighet ved å beholde sitt gamle juridiske system, -viktigst i denne sammenhengen- byens senat samt med å ha en ambassadør i Roma. Byens mange kirker og paléer er rike på kunst og bidrar til å gi en forståelse av Bolognas kulturelle viktighet gjennom tidene. I denne sammenhengen bør det nevnes at verdens første og dermed elste universitet ligger i dette kulturelle sentrum. Universitetet er fremdeles ett av Italias mest prestisjefulle, og byen er den dag i dag en levende universitetsby.

Les mer om Bologna

Bologna som ferieby

Man kan lett få flere dager til å gå ved å rusle rundt i det flotte og stemningsfulle sentrum med mange kaféer, restauranter, forretninger og flotte torg. Byen har en størrelse som gjør den meget velegnet til en hyggelig byferie. Det er nok til at man ikke behøver å kjede seg, men ikke større enn at man raskt kan få oversikt og bli kjent i byen. Hvis man liker å gå på marked, og oppholder seg i byen fra fredag eller lørdag, bør man stoppe ved Piazza 8 Agosto, hvor stort sett alt (ikke mat og møbler) kan kjøpes fra tidlig morgen til kl. 19 om kveldene - året rundt. På byens hovedtorg, Piazza Maggiore kan man drikke en billig cappuccino, tross den sentrale beliggenheten. Her får man følelse av historien, mens man nyter flotte omgivelser som f.eks det middelalderlige Palazzo Comunale, som også har kunstmuseumet Museo Morandi.

Sjul teksten
 
 
search map