Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Opplev fjell, byer og gode matretter

Den ene halvdelen av denne regionen er dekket av Appenninene, og den andre av sletter. I løpet av de siste 1500 år, har området vært under stor geologisk forandring, noen som har betydd at sumpområdene er blitt til sletter og at havet har trukket seg 10 km tilbake.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Langs kysten finner dere lange sandstrender med flere flotte ferieresorter og et stort utvalg av ferieovernattinger. Lenge inne i landet kan dere besøke stappfulle av kultur og historie, samt vakre, frodige fjellområder.
Med tilgang til både skog, hav og bugnende landbruksområder, har regionen gjort seg kjent for sitt gastronomiske bidrag med velsmakende og rikholdige oppskrifter. Smaksløkene deres kommer til å takke dere for denne ferien!

Les mer om Emilia-Romagna

Byer

Verdens eldste universitetsby og Formel 1

Bologna er en fascinerende by med en meget rik historie; et av Europas første universiteter ble grunnlagt her så tidlig som i 1088! Det er samtidig regionshovedstaden og ettersom det er en gammel romersk by, rommer den på mange detaljerte kulturelle monumenter dere kan beundre.

Piacenza har mange palasser og hyggelige gater med arkader å by på. Byen kan også friste med flere eldre monumenter fra middelalderen.

Parma kalles musikkens hovedstad da det er fødestedet til komponisten Giuseppe Verdis. Dere har kanskje smakt både parmaskinke og parmesanost, to av byens spesialiteter? Eller hva med å avlegge yndige Ravenna en visitt? Byen er berømt for de intrikate Bysantinske mosaikkene dere finner spredt overalt.

Modena er kjent for produksjon av balsamico og Lambrusco-vin, men det er også her to av verdens mest prestisjefylte biler blir fremstilt: Ferrari og Maserati.

Historie

Regionen er sterkt preget av å ha vært under lombardisk og gotisk innflytelse. Ravenna var på et tidspunkt goternes hovedstad. Bysantinerne hadde også en kraftig innflytelse i Emilia-Romagna.

Da lombardene innvaderte Emilia-Romagna rundt år 560 ble regionen delt opp i to. Modena, Parma og Piacenza var under lombardisk kontroll. Ravenna og Bologna forble under bysantinsk herredømme.

Emilia-Romagna kom i kirkens hender rundt år 800. Under denne perioden oppstod også de forskjellige bystatene i regionen, som Bologna, Piacenza og Modena. I en periode blomstret handelen mellom de forskjellige bystatene, men freden ble snart avbrutt da den tysk-romerske keiseren Fredrik Barbarossa inntok regionen. Heretter ble Emilia-Romagna igjen delt i to; en del som støttet keisermakten, og en som gikk sammen med lombardene.

Emilia-Romagnas historie er opp til nyere tid preget av konstant maktkamp som utspilles mellom keiser- og pavemakt, og fremmede nasjoners eller by-staters forsøk på å erobre territoriet. Freden senket seg for alvor først når Emilia-Romagna ble endel av det Italienske kongeriket.

Sol og strand

Emilia-Romagnas adriaterhavskyst er kjent for sine lange, brede og barnevennlige strender.

Mest kjent er nok Rimini, som i lang tid har blitt besøkt av unge mennesker fra hele Europa. Men her finnes også mindre kjente byer langs kysten, hvor dere kan få gleden av å kombinere en ferie ved havet med muligheten til å besøke noen av Emilia-Romagnas spennende kulturelle severdigheter.

Naturopplevelser

Omtrent 7% av Emilia-Romagna består av beskyttede naturreservater, primært i Appenninene. Her kan dere boltre der i flott natur med fossefall, innsjøer, tett skog, brusende elver og et rikt dyreliv. Om vinteren er det også mulig å stå på ski i Emilia-Romagna.

Mat og vin

Emilia-Romagna er en region som er kjent for sin vidunderlige mat. Maten hører til den tyngre varianten i det italienske kjøkkenet, og ingredienser som fløte og smør brukes ofte istedenfor olivenolje.

Fisk & skalldyr
Emilia-Romagnas kjøkken er hovedsakelig preget av kjøtt, fløte og smør. Men ål fra Comacchio-deltaet ved Adriaterhavet smaker veldig godt, og dere finner den ofte på menyen i mange forskjellige varianter.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Emilia-Romagna har sin helt egne spesielle svin- og kvegrase - Mora Romagnola og Bovina Romagnola.

Svinekjøttet brukes primært til alle de gode pølsene og skinkene som fremstilles i regionen. Kalvekjøttet tilberedes på forskjellige måter. Kvaliteten på Bovina Romagnola er meget høy, kjøttet har en rik smak og er deilig mørt.

Pølser & skinke
Det er med pølser og skinke Emilia-Romagna virkelig viser sin styrke i det kulinariske feltet.
Culatello di Zibello er en fremragende og ytterst delikat skinke, mens Mortadella Classica eller Mortadella di Bologna er to andre berømte pølser fra regionen.

Av andre gode skinker nevnes Prosciutto di Modena og Prosciutto di Parma, som i sin sannhet må sies å være fantastiske produkter, og som er veldig andreledes enn de vakuumpakkede skinkene vi får kjøpt på supermarkedet.

Coppa di Parma av nakkekam og Pancetta Piacentina (lufttørket bacon) smaker også svært godt. Salame di Felino og Salame Piacentino er pølser som man noen ganger også kan være så heldig å få tak i hjemme i Norge.

Listen er lengre enn hva vi har tatt med her, men hvis dere er begeistret for denne type mat anbefaler vi å smake på mange varianter av de lokale pølsene og skinkene i løpet av oppholdet deres i Emilia-Romagna.


Ost
Parmesanosten er meget kjent og trenger vel egentlig ikke noen introduksjon. Raviggiolo dell'Appennino tosco-romagnolo er derimot mindre kjent, men like fullt en veldig god ost som produseres i noen av dalene i Appenninene. Osten er fremstilt på kumelk, og skal spises fersk, og den har en søtlig hasselnøtt-smak.

Søtsaker
Emilia-Romagna er mindre kjent for sine søtsaker i forhold til regionens mange pølser og skinker. Men som i de fleste andre regioner i Italia, er det alltid mulighet for å få tak i deilig gelato her.

Vin & vingårder
Emilia-Romagna er hovedsakelig kjent for sin Lambrusco-vin. Men det produseres også andre viner i regionen, som blir bedre og bedre for hvert år. Sangiovese er den italienske druen som er mest foretrukket og utbredt her. Det er i utstrakt grad også benyttet internasjonale druer som Cabernet Sauvignon. Under finner dere er en liste vi har satt sammen over noen av Emilia-Romagnas beste vingårder:
- Montericco
- Tenuta Bonzara
- Madonia Giovanna
- Tenuta la Palazza
- Castelluccio
- San Patrignano

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Emilia-Romagna?

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull av flotte ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, villaer og selvbetjente ferieleiligheter med flotte beliggenhet, som alle blir besøkt jevnlig av våre medarbeidere for å sørge for at de lever opp til vår standard. Spør gjerne en av våre erfarne reiseeksperter om gratis tips og råd; bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden, bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss eller slå av en prat via chat-alternativet til venstre. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte ferien deres i Emilia-Romagno.

Sjul teksten
 
 
search map