Feriehus og hoteller i Portoferraio

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Tross byens beskjedne størrelse, har den en ganske interessant historie. Den ble grunnlagt i 1548 av Cosimo I de 'Medici, og forble en del av fyrstedømmet Toscana inntil 1700-tallet. I løpet av 1800-tallet ble Portoferraio Elbas viktigste havn og åpning mot fastlandet. Etter Napoleonstiden ble byen igjen en del av Toscana, inntil Italias samling i 1861.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I Portoferraio kan vi anbefale deg å besøke Forte Stella, som ligger i den øverste gamle bykjernen. Herfra har du utsikt ned over byen, til resten av øya og til havet. Fortet er bebodd (In-Italia leier ut en leilighet her), det har en fast åpningstid, og du betaler en inngangsbillett. Fortet er femkantet, derav navnet Stella (stjerne) og er bygget i rød mursten. Byggingen ble påbegynt i 1548. Innenfor fortets vegger finner du bl.a. et fyrtårn, som av lokale forfattere er omtalt som det vakreste og mest majestetiske fyrtårn i middelhavsområdet.

Les mer om Portoferraio

Når du er i Portoferraio kan du passere forbi det åttekantete tårnet Torre della Linguella, som ligger ytterst på en av moloene som lik en hestesko lukker seg rundt Portoferraio. Tårnet ble bygget som en del av byens forsvarsverk sammen med Forte Stella og Forte Falcone, og ble også prosjektert i 1548. I dag anvendes tårnet til utstillinger og du kan ved disse anledningen se det innenfra. I forbindelse med tårnet kan du se levninger fra en gammel bygning, kalt Villa Romana. Disse ruinene er blitt gravd fram i to omganger, den første del ble funnet i 1976 og den andre i 1979. Det spesielle ved disse ruinene er de flotte og fargete golvene, som dukket fram fra jordens gjemmer.

Sjul teksten
 
 
search map