Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder på Elba Øy

Se alle byer og reisemål på Elba Øy

Dere hopper enkelt og greit på fergen fra Piombino på den toscanske kysten til Portoferraio for å komme dere til Elba, noe som tar omtrent én time. Det går også an å fly direkte til Marina di Campo sin flyplass på øya eller til flyplassen i Pisa på fastlandet. Elba er den tredje største øya i Italia, men er likevel langt mindre enn de to største. Den er omtrent på samme størrelse som Bømlo og har knapt 35 000 innbyggere.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Nyt det frodige øylivet

Elba er en naturskjønn og fruktbar øy, så dere får oppleve et variert landskap mens dere manøvrerer hårnålssvingene og landeveiene om dere velger å ta en rundtur. Her er det idylliske fiskerlandsbyer, antikke slott, gamle kirker og stemningsfulle småbyer som klamrer seg til fjellsidene. For ikke å snakke om de mange fine strendene som forbinder øya med det krystallklare havet – langt over 130 navngitte strender for å være mer presis, noe som med tanke på øyas areal er svært imponerende. Avstandene på Elba er ikke store, og dere kan på få minutter komme dere fra klippene ved havet til Monte Capanne som rager 1000 m.o.h.

Les mer om Elba Øy

Innta det italienske kjøkkenet

Elba har et rikt utvalg av restauranter, trattoriaer og pizzeriaer, der menyene naturlig nok bugner av sjømat. Det finnes også en rekke vingårder på øyen som primært produserer hvitvin (men også noe rødvin, dessertvin og grappa) samt noen honningprodukter. Ettersom størstedelen av øya er kupert er det imidlertidig ikke mye landbruk her.

Fordyp dere i Elbas historie

Elba har vært bebodd siden etruskernen som var spesielt interesserte i den rike jernforekomsten. Dette var noe som også tiltrakk romerne, og den dag idag vitner bynavnet Portoferraio – som betyr ”jernhavnen” - om den store jernutvinningen som betydde mye for øyas økonomi i årtusener. Avlegg de nedlagte minene et besøk; her har tiden stått stille siden den siste minen stengte i 1984. Det er også umulig å snakke om Elbas historie uten å nevne Napoleon. Selv om at han kun bodde her i 10 måneder, rakk han å sette sitt preg på øya med sitt offentlige arbeid og sine reformer. Han rasjonaliserte minedriften, organiserte sykehusvesenet og importerte nye drue- og olivensorter for å utvide den lokale vin- og olivenoljeproduksjonen. Elbas flagg er det samme Napoleon designet da han først ankom øya, og inneholder de tre gylne biene han som kjent tilegnet steder han var spesielt glad i. Det er også mulig å besøke Napoleons to boliger fra hans ti måneder på øya; Villa dei Mulini i Portoferraio og sommerresidensen Villa di San Martino i byen San Martino.

Ferge til Elba

Dere kan bestille fergebilletter til Elba her: Aferry.dk (fergebilletter over hele Europa)
Ferries online (velg avreise fra Piombino)
Ok-Ferry.com (velg ”Elba Island”)

Aktiv ferie

Velg en aktiv ferie på Elba

Dersom dere liker at det skjer litt når dere er på ferie, har vi her lagt frem noen forslag. Mulighetene er mange, og det er lett å finne noe for alle aldre og lommeboksstørrelser. Havet rundt Elba egner seg ypperlig for dykkere og andre vannsportselskere. Samtidig er det mer enn nok av aktiviteter på land som kan underholde, med golf, ridning og terrengsykling som et par utvalgte eksempler. Elba er en del av et større øyrike og de omkringliggende øyene er absolutt verdt et besøk for å oppleve en smakebit av fortiden og et rikt naturliv. Øyriket er i dag et beskyttet naturreservat.

Seiling

:
Det opplagt beste måten å se Elba på er nok fra havet. Herfra kan dere både se og nyte strendene samt de små lagunene som ellers ikke er tilgjengelige fra land. Dere kan for eksempel kjøre med den 15 meter lange båten "Il Dollaro II" dersom dere velger båtveien. Båten tar opptil 40 passasjerer, og arrangerer utflukter for grupper og enkeltpersoner fra april til oktober langs den sør-østlige delen av Elba med avgang fra Porto Azzuro. Den tretimers-lange båtturen skjer to ganger for dagen og inkluderer et stopp der dere kan nyte badestrendene og smake på den lokale vinen. Ombord blir dere fortalt om Elbas historie, dyreliv (deriblant delfiner) og de flotte naturområdene båten kjører forbi. For mer informasjon, ring tlf +39 328-6890227 eller klikk på Dollaro

Ellers kan dere leie små speedbåter, seile på ekte seilbåter, ro i havkajakk eller nøye dere med å tråkke rundt i en pedalbåt. Klikk på linken for å se mer om leie av speedbåter og seiling:Bartolini Yachting eller kontakt Da Riccardo i Marina di Campo for leie av pedalbåter og mindre fartøy, som gummibåter og motorbåter.

Dykking:


Det er flere steder på Elba dere kan henvende dere dersom dere er interesserte i å se Elba gjennom dykkermasken. Her tilbys det et bredt sortiment av forskjellige muligheter, som forskjellige dykkekurs for nybegynnere, barn eller de mer erfarne, dykk til kjente vrak eller bare ut i det blå hav – enten det er en halv eller hel dag dere er ute etter. Sjekk her: Divingin Elba eller her Unica Diving

Terrengsykling:


En av de beste måter dere kan oppleve Elba på er på en en solid terrengsykkel. Dette er en populær ferieaktivitet på øya, og det arrangeres egne terrensykkel-turer, og dere kan få turene tilrettelagt til hvilken vanskelighetsgrad dere ønsker. For mer informasjon, send en email til: gian.mtbelba@libero.it

Tur:


Vi anbefaler å bruke noen timer eller dager på å vandre i Elbas flotte naturområde. Det er kun fantasien og kreftene som setter grenser for hvor turen går, og hvor langt dere vil gå. Dersom dere vil ha med dere en profesjonell guide er det enkelt å få til. Spør dere frem, der dere bor finnes det garantert mange stier, ruter og arrangører.

Golf:


Hvis dere har en golfer med dere, så er det mulig å kontakte Elba Golf Club Acquabona for å høre om forholdene rundt deres 9 hulls golfbane som ligger ved Acquabona. Golfklubben har også putting green, bar og basseng. For mer informasjon, se:Elba Folf Club Acquqabona

Strandferie

Over 130 strender å oppdage

Ettersom dere befinner dere på en øy som er omkranset av vann, er det naturlig å ville tilbringe ferien på stranda, og Elba tilbyr et hopetall av strender som passer for alle og enhver.

På Elba kan dere dyppe dere i det asurblå vannet fra mange vakre strender langs kysten. Stranden i Marina di Campo er svært populær og har tonnevis med aktiviteter, samt en palmedekorert promenade som gir tilgang til resten av byen. Foretrekker dere et mindre folksomt alternativ kan dere svømme i en av de nydelige lagunene som kun kan nås med båt, eller hva med å utforske de mindre kjente strendene langs den nordlige østkysten, nord for Rio Marina? Det finnes også mange strender som følger den gylne middelvei og tilbyr forskjellige aktiviteter, men færre turister enn Marina di Campo. Og glem ikke bassengenes rolige og himmelbå vann for å få et avbrekk fra de salte bølgene.

Elba har over 130 navngitte strender dere kan velge mellom, og dermed også en overflod av forskjellige varianter. I tillegg til de populære sandstrendene finner dere grusstrender, rullestensstrender, strender som er omgitt av vill natur, små klipper dere kan hoppe fra, samt strender som er strødd med tørket tang kalt felci, som er meget ettertraktet på øya. La dere fascinere av sorte og gule strender som er farget av mineralholdig jord, og steder hvor vannet skvulper innover kysten på rustrøde bølger som er farget av den jernrike grunnen.

På Elba benytter de seg av et flaggsystem for å signalisere hvor trygt det er å bade i forhold til understrømmer osv. Rødt flagg signaliserer fare og et påbud mot å bade, mens gult og rødt sammen betyr at det ikke er en livredder tilstede. Vi oppfordrer dere til å være oppmerksomme og forsiktige langs kysten, og til å være oppmerksomme på flaggene.

Barnevennlige Elba:


Elba er også for de minste, som kan nyte en dag omgitt av husdyr, fortidens fortryllende dinosaurer, trampoliner, fargerike sommerfugler og hoppeborger blant mange andre spennende aktiviteter i Elbaland. Lekelandet har åpent hver dag fra soloppgang til solnedgang i sommermånedene, og ligger utenfor Portoferraio langs veien mot Capoliveri. For mer informasjon, se:Elbaland.
Andre barnevennlige aktiviteter inkluderer Elbas akvarium ved Marina di Campo, som viser middelhavsfauna. Her kan dere beundre mer enn 150 forskjellige arter; noen sjeldne, og andre mer alminnelige. For mer informasjon, se: Acquario Elba

Unn kroppen et besøk på Elba:

Elba er i seg selv en velværekur for både øyene og sjelen, det salte havet gjør godt for huden, og enten dere er på en kortere eller lengre ferie, kjenner dere fort godene av turen. For å virkelig nyte ferien, kan dere også bestille spabehandlinger og la skuldrene senke seg enda et par hakk. Hva med en dag på Terme San Giovanni? Her tilbyr de behandlinger med gjørme, alger og planter fra havet for alt fra cellulitter, overvekt, psoriasis, stress til ømme ledd – blant mye annet. For mer informasjon, klikk:Terme Elbane

Klare for å bestille ferieovernattingene deres på Elba?

Ta en titt i katalogen vår fylt med håndplukkede hoteller, villaer og selvbetjente ferieleiligheter ved å bruke søkemotoren på toppen av denne siden og se hva som fanger interessen deres. Dere kan også kontakte en av våre erfarne reisekonsulenter for å få gratis veiledning ved å sende oss en email, ringe nummeret til høyre på siden eller bruke chat-alternativet til venstre på siden. Vi stiller gladelig til hjelp med over 15 års erfraring innen reise i Italia, og er her for å sikre dere en bekymringsfri og behagelig ferie på allsidige Elba.

Sjul teksten
 
 
search map