Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Er du glad i hygge, utsikter, snirklete gater og et tilbakelent liv vil du ikke bli skuffet når du reiser til Sorrento. Dette er en by som har latt seg prege av turismen, men som samtidig har gjort seg fortjent til tittelen "turistmagnet". Du bor i relativt kort avstand til en rekke av Sør-Italias mest ikoniske attraksjoner; storbyen Napoli, vulkanen Vesuv, ruinbyen Pompeii og den utrolige Amalfikysten - kanskje Europas vakreste kystlinje.

Og da har vi ikke engang nevnt byen Sorrento, som ikke bare ser sjarmerende ut fra vannsiden når du ankommer med en turistbåt fra Napoli eller fergen fra Capri, men som også byr på mange restauranter og butikker i de smale gatene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Hvordan skal du bo i Sorrento?

In-Italia har en rekke hotellrom i byen, så når du reiser til Sorrento kan du dra nytte av vår omfattende kunnskap om området og det faktum at vi jevnlig besøker og evaluerer alle våre hoteller. Det er både mulig å få overnatting i området rundt den store marinaen Marina Grande i den vestlige delen av byen, og i det sentrale området rundt Piazza Tasso.

Det er også mulig å bo i den østlige delen av byen, i retning av Sant'Agnello, som nesten har blitt en del av Sorrento. Det finnes også muligheter i 'innlandet' hvis du ønsker å være tett på byen, men likevel kunne ta seg en pause fra turiststrømmene når man føler for det. 

Hvordan reiser du til Sorrento?

Du kan reise fra både Oslo Flyplass, Bergen Flyplass, Trondheim Flyplass, Stavanger Flyplass, Tromsø Flyplass, Bodø Flyplass, Ålesund Flyplass, Haugesund Flyplass og Kristiansand Flyplass til Sorrento ved å finne flybilletter til Napoli Flyplass eller Roma. Har du tid gjør du lurt i å kombinere reisen til Sorrento med et par dagers opphold i en av de store byene, selv om man kan argumentere at det er vanskelig å virkelig oppleve Roma på mindre enn 3-4 dager. Trikset er at du kan fly direkte til Roma mesteparten av året, og derfra ta høyhastighetstoget til Napoli. 

Fra Napoli reiser du til Sorrento med den lokale jernbanen, Circumvesuviana. Det er en skranglete tur, men det er meget autentisk og underveis møter man både lokalbefolkningen og en rekke vakre utsikter. Du kan faktisk bruke den lokale jernbanen til å komme deg frem til mange av områdets severdigheter - men vi anbefaler likevel å leie en bil minst en del av ferien, slik at man ikke er avhengig av de lokale rutetabellene.  

Hos In-Italia kan du bestille flybillett, hotell og leiebil i Sorrento i én pakkereise. På den måten er du dekket av reisegarantien, og prisene er like lave som hvis du bestiller gjennom andre portaler. 

Mer informasjon til din reise til Sorrento

Sorrento, som ligger sør for storbyen Napoli i Sør-Italia, er den viktigste byen på den Sorrentiske halvøya og teller ca. 19.000 innbyggere fordelt på et samlet areal på 9,9 km. Kystbyen er et svært populært reisemål, spesielt om sommeren da byens innbyggertall kan nå helt opp til 125 000.

Sorrento har et fantastisk klima, sjarmerende folkeliv, en lang og interessant kunstnerisk tradisjon, stor og varm gjestfrihet, deilig mat, flotte utsiktspunkter i hele byen og en lang rekke av Sør-Italias hovedattraksjoner innen rimelig kjøreavstand. Kombinasjonen av alle disse egenskapene gjør at byen ofte kalles "den vennlige byen" (la gentil) blant sør-italienerne.

I byens sentrum er det mange gode butikker, kaféer og restauranter, spesielt langs hovedgaten Corso Italia, som starter ved byens hovedtorg; Piazza Tasso. Mens du er i Piazza Tasso anbefales det at du prøver et glass av den lokalproduserte sitronlikøren Limoncello som Sorrento og øya Capri har blitt berømt for. Likøren lages av sitroner i området, samt alkohol, vann og sukker - og smaker som regel best etter et godt måltid.

Hvis du er ute etter noen kulturelle opplevelser mens du er på reise i Sorrento anbefales det å besøke det svært vakre herskapshuset Sedile Deminova, som stammer fra slutten av 1400-tallet og som var et knutepunkt for byens adelige klasser på den tiden. Herskapshuset Verniero med sine vakre arabiske dekorasjoner, samt byens domkirke, er begge også verdt et besøk.

Fra Sorrento får du dessuten et bredt utvalg av utflukter å velge mellom. Storyen Napoli ligger knappe 30 kilometer unna. Det er bussforbindelser til den vakre Amalfikysten flere ganger i timen hver dag. Byen er også innen overkommelig avstand til øyene Capri, Ischia, Procida, for ikke å glemme antikkbyen Pompeii.

>> Få mer informasjon om en ferie i Sorrento her

 
search map