Sorrentos Langfredagsopptog

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Bli kjent med opptogenes historie

Både opptog og brorskap har en lang tradisjon i Sorrento. Begge deler kan spores helt tilbake til 1300-tallet da brødrene ofte pisket seg selv på ferden gjennom gatene som bot for deres synder. Dette har man heldigvis sluttet med, og opptoget i dag er preget av kappekledde brorskapsmedlemmer med tildekkede ansikter som minner om den amerikanske Ku Klux Klan.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Morgenprosesjonen

Processione dell'Addolorata (Den sørgende Madonna-prosesjonen) starter før daggry på Langfredag. Brorskapet Santa Monica Brorskap vandrer rundt i mørket iført hvite kapper med hetter som dekker ansiktet frem til daggry, da de avslutter opptoget i kirken.

Kveldsopptoget

Om kvelden starter den store opptoget Processione del Cristo Morte (Den døde Kristus' prosesjon), der en statue av den døde Kristus nedtatt fra korset blir bært gjennom gatene. Dette brorskapet er også kappekledde, og stemningen er alvorlig. Det spilles begravelsesmarsjer og forskjellige gjenstander som symboliserer Jesu lidelser blir bært rundt, som nagler fra korset, 30 sølvpenger og lansen som såret han i siden. Høydepunktet er et kor bestående av 200 sangere synger den bibelske sakmen Misere** i gregoriansk stil.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd dersom dere ønsker å få med dere Langfredagsopptogene i Sorrento. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien.

*Confraternita er en sammenslutning av mennesker som, uten å være en del av presteskapet, fokuserer på religiøs veldedighet og fromhet. Det har alltid vært mange av disse sammenslutningene i Sorrento, og det er fortsatt minst fire aktive brorskap den dag i dag. Den sørgende Madonna-prosesjonen foretas av Venerabile Arciconfraternita di Santa Monica, mens Den døde Kristus' prosesjon avholdes av Venerabile Arciconfraternita della Morte.
** Misere er den 51. av Davids salmer fra Det Gamle Testamentet. Det er den mest populære av de såkalte bordsalmene, og har en viss mystikk over seg da Paven holdt melodien hemmelig i mer enn 100 år.

 
search map