Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Scala er en av Amalfikystens ukjente perler som troner 350 meter over havet, og navnet dekker både byen og den lille kommunen som omfatter noen andre pittoriske småbyer dere lettest besøker via de gamle trappestiene.

Dragedalen

Nærmeste kjente by er Ravello, som langs luftlinjen ligger noen få hundre meter herfra, men byene er adskilt med den mystiske og eventyrlige Dragedalen som idag også innebærer veien fra Amalfi. I middelalderen kjempet man kriger her over dragenes hoder, og det kan være vanskelig å forestille seg at Scala i den perioden hadde mer enn 30 000 innbyggere og 300 vakttårn, som var bygget inn i en enorm forsvarsmur.
I dag er det et rolig og fredelig sted, og det er ikke mer enn ca 2 000 innbyggere her, dersom man tar med alle, inkl. gjeterne.

Uforglemmelig utsikt

De fleste mener kanskje at Scala i seg selv ikke er mye å skryte av, og de har nok rett. Det som gjør Scala noe helt spesielt, er naboskapet med Ravello. For er man i Ravello, kan man ikke se Scala. Men er man i Scala kan man se Ravello, og den utsikten glemmer man aldri.

Som alle andre byer har Scala sine lokale fester, og en av de meste kjente er kastanjefesten på høsten. Grunner er den flotte kastanjeskogen som ligger i fjellet over byen, og når høsten kommer skal dette selvfølgelig feires.

Inntil for få år siden foregikk all transport på Amalfikysten med båt eller til fots, og føttene kunne være ens egne eller et esel eller et muldyr. Idag kan man komme frem med bil til de fleste stedene - selv til Scala, men det eksisterer fremdeles trappetrinn og esel. Dersom man er tidlig oppe på morningen, kan man nesten daglig se lastebiler som kryper oppover fjellet full av muldyr på lasteplan. Når veien stopper ved Minuta og dyrene blir losset av, blir de forsynt med byggematerialer, jern, kjøleskap eller andre tunge saker. Så går turen oppover de gamle trappene hvor de fremdeles bygger hus den dag idag...

Perfekt for gåtur-elskerne

Scala er et perfekt utgangspunkt for dem som skal ut å gå. De hyggelige byene ligger så tett, at man kan se fra den ene til den andre, og i de fleste tilfeller er det raskere å gå enn å kjøre. Så sant man ikke starter å dagdrømme underveis, eller kommer i snakk med noen lokale som prøver å selge mat eller sitroner. De små nabobyene Minuta og Pontone er helt klart et must, men også det spennende forsvarstårnet Torre dello Ziro. Når man først er der ute (tårnet ligger på et lite fjell mellom byene Atrani og Amalfi og turen starter i Pontone) har man en fantastisk utsikt over begge byene.


En annen spennende tur, men noe mer utfordrene er å gå fra Scala til Pogerola, som fremdeles er en ukjent perle. Her kan man spise en uforglemmelig frokost på en av byens tre lokale restauranter. Turen over fjellet tar ca 3 timer. Den er avmerket av alpinister, og er omtalt i de gode og meget omfattende vandrebøker man kan kjøpe, men forvent ikke at de lokale kjenner til det, og mange vil nok påstå at denne boken ikke eksisterer. Man bør ikke foreta denne turen alene, og slett ikke på høysesongen, og i tillegg fortelle noen hvor man går og når man forventer å komme frem (fjellvett-regler!!). Og husk masse vann og gode sko. Hjemturen kan man evt ta bussen. Men, ellers er vandreturen fra Pogerola og ned til Amalfi noe å anbefale, og dessuten turen fra Amalfi tilbake til Scala.


Vel hjemme i Scala igjen kan man nyte en velfortjent middag og et glass vin på terrassen. Neste morgen kan man ligge i sengen -som en av de få utvalgte menneskene i verden- og få lov til å se solen stige opp over fjellet, og som en tryllestav forvandle Ravellos kullsorte silhuet til et festfyrverkeri av pastellfarger og stjerneskudd...

Bestill deres ferieovernattinger i Scala

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Scala og langs resten av Amalfikysten. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia
 
 
search map