Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Wagner til folket

Ravello er kjent som musikkbyen - La Città della Musica, fordi hvert år i begynnelsen av juli arrangerer byen en klassisk musikkfestival til ære for Wagner. Orkestergraven vender ut mot bukten, så mens du lytter til musikken kan du nyte en sjøutsikt uten sidestykke.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

De eldste villaene

Byens serverdigheter er Villa Rufolo og Villa Cimbrone, og ikke minst deres hager. Villa Rufolo ble bygget i slutten av 1200-tallet av den velstående familien Rufolo, og deres rikdom og rykte skaffet dem en plass i Boccaccios Decameron. I 1851 ble villaen kjøpt av den skotske botanikeren Sir Nevile Reid, som restaurerte den og plantet mange eksotiske planter. Det er nettopp her i hagen, at Wagner under sitt besøk i Ravello i 1880 fikk inspirasjon til Klingsors hage i operaen Parsifal. Idag tilhører Villa Rufolo Salerno-provinsens turistråd, og fungerer som kultursenter.

Les mer om Ravello

Villa Cimbrone er en nyere villa fra 1800-tallet. Den ble bygget av en engelsk adelsmann, som forelsket seg i stedet og utsikten. Villa Cimbrone er best kjent for sin "uendelige terrasse", La Terrazza dell’Infinito, hvor du har en fantastisk utsikt over bukten, men resten av hagen med te-paviljong, klostergård, Bacchus-tempel osv. er bestemt også verdt et besøk.

Byens skytsengel

I Ravellos hjerte finner du domkirken som ble bygget i 1086 til ære for byens skytshelgen San Pantaleone. Hans tørkede blod blir oppbevart i kirken, og på grunn av et mirakel blir blodet flytende hvert år den 26 juli.

Koralmuseum og souvenirbutikker

Amalfikysten er kjent for sitt korallarbeid, og nylig ble det åpnet et korallmuseum i Ravello. Her kan du bl.a. se korallarbeid, perlemorssmykker, kaméer m.m., fra romertiden til 1800-tallet.

I Ravello finner du flere suvenirbutikker, men også postkontor, apotek, slaktere, grønnsakshandlere mm.

Nabobyen Scala og bussforbindelser

Fra Ravello er det 1 km til den roligere nabobyen, Scala. Disse to byene er også forbundet med en buss som går videre til Amalfi by nedover kysten.

Bestill ferieovernatting i Ravello

Bruk søkemotoren over til å velge blant et stort utvalg av håndplukkede overnattingsmuligheter, inkludert hoteller, leiligheter og villaer i Ravello og langs Amalfikysten. Kontakt gjerne våre reiseeksperter med over 15 års erfaring fra Italiareiser, via epost ved å bruke lenken på toppen av siden, chat-boksen til venstre, eller ved å ringe nummeret til høyre på denne siden.

Sjul teksten
 
 
search map