Bes√łk utgravningene i Herculaneum

Utsikt over byen med Vesuv i bakgrunnen
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

I 1997 kom Herculaneums utgravninger på UNESCOs verdensarvliste, og vitner om en dramatisk historie. Til tross for Vesuvs glovarme aske og vulkanske mudder (ca. 350 °C) som begravde byen på få minutter i år 79, finner dere fortsatt relativt velbevarte levninger fra tiden før ødeleggelsene. Dette gjelder eksempelvis noen bemerkelsesverdig velbevarte veggmalerier og mosaikker.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Lær mer om Herculaneum og dens innbyggere

Byens innbyggere ble begravet under den varme asken, og ble såpass forkullet at de har gitt arkeologer og historikere gode muligheter til å studere den tids mennesker. I alt har det blitt funnet 300 forkullede lik i utgravningene, men det antas at Herculaneum hadde rundt 5000 innbyggere da Vesuv fikk sitt utbrudd den 24. august i år 79. Herculaneum var de rikes lekeplass, og krydde i sin storhetstid av prektige villaer og palasser. Her bodde bl.a. Julis Cæsars svigerfar, og flere kilder vitner om at området var et yndet reisemål i Rometiden med dets luksuriøse villaer nær havet i det frodige vulkanlandskap.

Spør en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd dersom dere ønsker å besøke Herculaneum. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien.

 
search map