Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Storbyen som også omtales som Syditalias hovedstad, rommer severdigheter for enhver smak og er særlig fasinerende på grunn av det livlige , og til tider kaotiske, gatelivet som skaper den helt spesielle atmosfæren.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Litt historie

Kaos er også en del av Napolis historie, som frem til samlingen av Italia i 1861 var en ganske rotete affære, preget av mange forskjellige makthavere. Byen ble sannsynligvis grunnlagt så tidlig som i det 6. århundre f.Kr. av greske kolonister, som kalte byen for Neapolis, den nye byen, da den lå ganske nær den gamle byen, Paleopolis, som 300 år tidligere også hadde blitt grunnlagt av greske kolonister. Byene utviklet stille side ved side, og i 326 f.Kr. overtok romerne makten og slo byene sammen under navnet Neapolis. Byen beholdt i lang tid sin greske kultur og lovgivning på tross av det romerske herredømme, og det ble raskt et attraktivt reisemål for datidens romere på grunn av sin politiske frihet, milde klima og den vakre bukten. Middelalderen (500 - 1500 e.Kr.) var en meget turbulent tid for byen med mange forskjellige herskere inntil normannerne i 1139 fikk innlemmet byen i det syditalienske kongeriket. Den siste delen av kampen om byen foregikk fra 1282 frem til den Italias samlingen i 1861, da spanske og franske kongelige hus kjempet om makten.

Les mer om Napoli

Severdigheter og shopping

Dersom man liker kunst eller er historisk interessert er det gode muligheter for å gå på oppdagelse i Napolis mange museer.
Et par av disse er Museo Archeologico Nazionale (som har by-rekorden hva angår besøkende på grunn av sin spesialisering i forhistoriske funn) og Museo e Gallerie Palazzo Reale di Capodimonte (som fremviser royale leiligheter og samtidskunst). Men hvis man er mer interessert i musikk, bør man ikke gå glipp av å nyte en operaforestilling ved Teatro San Carlo. Dette teateret er Italias største og et av de flotteste i verden. Innvendig er det dekorert med gull og rød fløyel og har en akustikk, som må sies å nesten være perfekt. I nyere tid, har fascismen i 1920 og 30-årene særlig bidratt til å sette sitt preg på byen. I denne perioden fikk byen flyplass, fjell jernbane og metro. Til tross for at byen ble bombet sønder og sammen i slutten av andre Verdenskrig, har den klart å beholde mange av sine historiske levninger, som for eksempel det store slottet Castel Nuovo, som ligger nede ved havnen.

Bylivet er i seg selv en opplevelse, å se og ta del i. Det kan varmt anbefales å betrakte de spektakulære omgivelsene og nyte livet på en av de mange fortauskafeene. På Piazza Bellini ligger barene som perler på en snor i forholdsvis grønt område. Et annet alternativ kunne være en kafé i det overdekkete shopping område Galleria Umberto 1. Her finnes flere butikker og kafeer. Ønsker man derimot å slappe av i det fri kan man ta til Napolis største plass, Piazza del Plebiscito, hvor man kan besøke den imponerende kirken Basilica di San Francesco di Paolo og Palazzo Reale og kongepalasset Palazzo Reale. Her vil man også kunne oppleve den flotte utsikt over Napolibukten.

Napolibukten


Når man ser utover Napolibukten fanger øye straks vulkanen Vesuv. Denne enorme vulkanen på 1281 meter, skaper både et vakkert og skremmende bilde av bukten, og vulkanen og byen er utvilsomt sterkt bundet sammen. Som en sovende kjempe troner den over byen og ledende vulkan forskere mener at den kan bryte ut når som helst det skulle være. Vulkanens mest kjente utbrudd skjedde i år 79 e.Kr., da det dekket byene Pompeii og Herculaneum. Til tross for faren, som lokalbefolkningen lever med, har de valgt å la livet fortsette uanfektet, som det alltid har gjort i bakkene opp mot vulkanen og i Napoli by. Å oppleve bukten og spasere langs vannet er akkurat det man absolutt ikke må gå glipp av under sitt besøk i Napoli. Spaserer man nede ved vannet, må man endelig sette av tid til en spasertur på den lille havnen i Santa Lucia. Tidligere fantes det her fattigslige fiskerhytter og små båter, men nå er dette erstattet med fasjonable hoteller, restauranter og kafeer og yachter i millionklassen. Utenfor havnen forbundet med en mole på øya Megaride ligger Borgo Marinario og slottet Castel dell'Ovo, hvor det arrangeres ulike kunstutstillinger.

Som hovedbyn i Campania, er byen et knutepunkt for resten av regionen. Fra havna i Napoli går det båter til øyene Ischia, Capri og Procida, og båter sydover ned mot Amalfikysten, og det finnes til og med båtforbindelse helt ned til øya Stromboli, som er en del av den eoliske øyer utenfor Sicilias nordkyst. Hvis du foretrekker en togtur kan man ta Vesuvbanen (Circumvesuviana), som transporterer en til Vesuv, og hele veien til Sorrento.

Pizzaens hjemby

Mye har blitt sagt Napoli gjennom tidene, og byen er da bestemt en by på godt og vondt. Som turist bør man være klar over at det er visse områder man bør holde seg unna. Vi fraråder å gå med kostbare smykker, eller å ha et dyrt kamera rundt halsen. Når det er sagt, bør man likevel ikke gå glipp av denne fascinerende byen, med sin støyende og kaotisk trafikk, sin vakre kunst, det asurblå vannet og ikke minst å prøve en ekte pizza, da pizzaen faktisk er oppfunnet i Napoli . Det finnes mange interessante historier om pizzaen, og en av disse forteller hvordan den klassiske Pizza Margherita fikk sitt navn. En kveld i 1889, fikk kong Umberto I og hans hustru dronning Margherita, som bodde på sin sommerresidens i Napoli, lyst på å smake på den lokale spesialitet, som var kjent som husmannskost. Raffaele Esposito, en kjent "Pizzaiolo" (pizza baker) i byen fikk æren av å levere tre pizzaer for de kongelige. To av pizzaene hadde allerede navn, men den siste som viser fargene på den italienske nasjonale flagg (grønn, hvit og rød på grunn av ingrediensene basilikum, mozzarella og tomat) hadde ikke noe navn. Dronning Margherita likte best denne, og slik fikk denne klassiske pizzaen sitt navn. Man kan fremdeles besøke Rafael Esposito sitt pizzeria, som nå heter Pizzeria Brandi.

Bestill deres ferieovernattinger i Napoli

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Napoli og i resten av Campania. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Sjul teksten
 
 
search map