Campania Mitt yndlingssted i Italia: Amalfikysten

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Av Mette Møller Hansen, In-Italia

Jeg har besøkt mange herlige steder i Italia, men jeg vender gang på gang tilbake til Amalfikysten. Generelt sett har regionen Campania mye å by på; storbyen Napoli, de mange trivelige kystbyene, Pompeii, Vesuv, templene i Paestum, solrike Sorrento, turistfrie Salerno, øyene Ischia, Capri og autentiske Procida, for ikke å glemme den imøtekommende lokalbefolkningen og det gode regionskjøkkenet - her kan jeg ikke unngå å nevne områdets berømte bøffelmelksmozzarella!

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Amalfikysten fascinerer med hver gang med dens dramatiske klippesider og yndige naturlandskap, og det er ikke uten grunn at den stadig blir kalt en av Europas vakreste kyststrekninger. Jeg reiser alltid med offentlig transport på disse kanter, da det bussene fungerer upåklagelig hele året, og å reise med båt mellom de større byene på sommerhalvåret er en fryd. Det er alltid like fascinerende å se hvordan bussjåførene fører bussen trygt gjennom den ene hårnålssvingen etter den andre med den største letthet - til tider med bare én hånd på rattet og en is i den andre. Et godt tips: Sett deg så langt fremme i bussen du kan, på den måten kjenner du ikke de krappe svingene like godt som lengre bak.

Jeg er spesielt glad i byen Ravello som troner høyt over kystveien og kystbyene omtrent 30 minutter med buss utenfor Amalfi. Herfra får man en fabelagtig utsikt over havet og landet bratt under en - spesielt fra Villa Cimbrones flotte hage (sist jeg var der kostet det €8 for inngang) - og her oppe hersker det en ro man ikke finner i hektiske Amalfi. I juli kan dere nyte en rekke klassiske konserter i Ravello, og rammene for vidunderlige musikkopplevelser kunne knapt vært bedre! (Den eneste konsertopplevelsen jeg har hatt som overgår det var en lun julikveld i Paestum sør i Campania for et par år siden. Her holdt min italienske yndlingssangerinne konsert i et flott, opplyst temple fra år 600 f.Kr. under en stjerneklar himmel).

Den beste tiden å besøke Amalfikysten på i mine øyne er april/mai og september. Da får man en behagelig varme og et moderat antall turister sammenlignet med sommermånedene.

 
search map