Altavillas Eselveddeløp

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Det avholdes palioer mange steder i Italia, som oftest mellom byens nabolag eller omliggende småbyer, og foregår som oftest i byens sentrum, men det finnes flere varianter. Altavillas palio ble oppstartet i 1979 av en engasjert gruppe, og kalles Palio dell'Anguria (vannmelonsløpet) eller La Corsa degli Asini (eselløpet).

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Ifølge legenden besøkte den napolitanske dronningen byen i 1396, og innbyggerne ble så begeistrede at de for avsted på eslene sine for å hente gaver til dronningen. Det er denne begivenheten løpet gjenkaller, og vannmeloner representerer dronningens gaver.

Sta som et esel..

Den 18. august blir hovedgaten Corso Garibaldi forvandlet til en 300 meter lang veddeløpsbane. Festens dronning sitter i ene enden og avventer sine gaver, og de mange tilreisende tilskuerne grupperer seg langs banen. Eslene stilles opp i andre ende, fire stykker i hver runde, og kappløpet kan begynne. Deltagene kommer både fra Altavilla og de omliggende kommunene, så det er et element av kappløp mellom byene i løpet. Som forventet er det ikke lett å få esler til å løpe på commando, og jockyenes kamp med de stae dyrene er en stor del av løpets underholdningsverdi. Når de innledende rundene er over er det et stort middelalderopptog med utkledde ryttere og musikk som underholdning før den store finalen.

Jockeyene som har kommet så langt, skal i finalen ri siste runde med en vannmelon i fanget. For å vinne må man ikke bare komme først frem, men også levere melonen uskadd. Den heldige vinneren avslutter med å ri frem til dronningen og legge gaven for hennes føtter - og kanskje han får et lite kyss som belønning.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd dersom dere ønsker å få med dere eselveddeløpet i Altavilla. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien.

 
search map