Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Verdien av naturreservatet finnes i kombinasjonen av menneskene som lever der og naturen som omgir dem. Det er med andre ord et resultat av historiske, sosiale og økonomiske hendelser i harmoni med det lokale miljøet. Parken har 235.000 innbyggere. Det er 7 topper over 1700 m.o.h. og 2000 grotter - den mest kjente er Castelcivita-grotten på over 4.000 kvadratmeter.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Et mangfoldig område

En tredjedel av Campanias kystlinje utgjør Cilentos naturlige grense mot vest. Landskapet varierer enormt fra sandstrender til dramatiske klipper. Mot sør består klippene langs kysten hovedsaklig av dolomitt ogkalkavleiringer. Her har sjøen gravd mange grotter i klippene, spesielt ved Palinuro Cape. En av de mest spektakulære er Grotta Azzurra, den blå grotten, hvor du kan oppleve et lysfenomen som farger vannet i uforglemmelige azurblå stråler. Spesielle fiskearter har utviklet seg og tilpasset seg de varme svovelholdige kildene som finnes inne i grottene.

Les mer om Cilento Naturreservat

Se den mytiske buen

Bortsett fra grottene, anbefaler vi et besøk ved den naturlige buen - en unik struktur som har gitt inspirasjon til mytologiske fortellinger og lokale legender. Myten om Palinuro, rormannen på Aenas skip, forteller at han falt overbord på grunn av utmattelse. Skipet ble tatt av strømmen og stranded på denne delen av kystlinjen som fikk navn etter ham. Lenger nord kan dere beundre mangfoldet av fiskearter ved Punta Licosa. Hva med en tur med tradisjonelle trebåter fra Agropoli til Sapri?

Flora and fauna

Cilento naturreservat har over 1800 ulike typer av planter, mange av dem er endemiske, og finnes bare her. Den mest kjente er primula palinuri, som er blitt valgt som symbol for Cilentoreservatet. På stranden kan dere finne sjøliljen (Pancratium maritimum), og på klippene kan du se klippenelliker. Oppe i fjellene finner dere tett skog av bøketrær, kastanjetrær og eik, og dere kan også være heldig å se den sjeldne Etnakrepsen (Berberis aetnensis).

Cilento-reservatets fauna er veldig variert på grunn av de mange økosystemene som finnes i området. På fjellspissene vagler kongeørn, Pellegrino-falk og ravn som holder øye med dere fra lufta. Ofrene deres er som oftest vaktler og harer, som området er så rikt på. På gresslettene finner dere rev og mår, i skogen er det hakkespetter, og ved vannkildene bor den sjeldne salamanderen med glassmerker (Salamandrina tergiditata) og i vannpyttene finner dere ulike sorter frosker. En veldig spesiell beboer er oteren som finnes i deler av elven Calore, for ikke å glemme ulven som finnes i stadig økende antall i reservatet.

Det hellige fjellet

En tur til Monte Gelbison er en opplagt utflukt når dere velger Cilento-reservatet som reisemål. Pilgrimmer fra hele området har før kristendommen vandret langs det hellige fjellets stier opp til det greske tempelet som pryder fjelltoppen. Tempelets massive vegger kan fortsatt beundres i den nåværende kirkens krypt. Fjellet kalles Monte Sacro eller Monte Gelbison, men betydningen er den samme. Gelbison er nemlig en italiensk omskriving av "Det hellige fjell" på arabisk. Gjennom tidene har området vært under mange forskjellige sivilisasjoners styre, men fjellet har alltid vært et symbol på de overnaturlige krefter, og i generasjon etter generasjon har de lokale gått hele veien fra kysten og til toppen.

Til fots eller i bil

Dere kan velge å kjøre til foten av fjellet og gå hele veien til toppen langs en velholdt sti som går gjennom skog og åpne marker. Turen tar ca en halv dag, og kan, med ro og pauser, gjennomføres av alle som ikke har vanskeligheter med å gå. Om dere ikke ønsker å gå hele veien, så er det mulig å kjøre helt til toppen og beundre det flotte landskapet. På toppen er det et lite spisested og en bar, som bestyres av nonner, og her kan dere kjøpe dere et lett måltid og noe å drikke. Åpningstidene er imidlertid ikke faste, så det kan være en god ide å ta med seg litt drikke for sikkerhets skyld. Vi har vært på fjelltoppen ved flere anledninger, og vært så heldige å kunne skimte Sardinia i horisonten ved solnedgang en klar aften i slutten av oktober.

Bestill ferieovernattinger i Cilento

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Cilento og i resten av Campania. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Sjul teksten
 
 
search map