Cetaras St. Peter-opptog

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Apostelen Sankt Peter er en av de mest dyrkede helgenene i Italia, det gjelder også i den billedskjønne lille fiskerlandsbyen CetaraAmalfikysten. Litt vest for Salerno arrangeres det hvert år et opptog med en nesten mannshøy statue av Sankt Peter som vanligvis står i landsbyens Peterskirke. For fiskerlandsbyen Cetara er havet tradisjonelt sett både en gavmild venn og farlig fiende, og opptogets formål er at Peter skal beskytte fiskerene mot det uforutsigbare været til havs.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Opptoget

Peter-statuen blir bragt ut av kirken allerede den 19. juni og får en liten tur ned til stranden for å forberede havet på den kommende velsignelsen. På kvelden den 29. juni settes statuen opp på en pidestall formet som en båt, og blir båret fra kirken rundt i de opplyste gatene på skuldrene av de lokale fiskerne, kledd i hvite kapper for anledningen. Når statuen er ferdig med sin ferd gjennom gatene blir det båret ned til "havnen" - altså stranden der båtene ligger trukket opp. Her bæres Peter tre ganger rundt i vannkanten for å velsigne havet, før opptoget avsluttes med at han blir båret tilbake til kirken. Når hele seremonien er over og klokken har passert midnatt blir det skutt opp fyrverkeri, til stor glede for innbyggere og tilreisende i alle aldre.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd dersom dere ønsker å få med dere St. Peter-opptoget i Cetara. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

 
search map