Ferieovernattinger i Benevento

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Spaser langs hovedgaten Corso Garibaldi og ta de mange avstikkerne til høyre og venstre som rommer byens severdigheter. Eller utforsk byen i eget tempo langs de bratte sidegatene, og stikk innom de små butikkene og innbydende restaurantene.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bli kjent med byens historie

For 2500 år siden var Benevento en viktig by i det samnitiske forbundet - samnitterne var et forbund av appenninske stammer som truet Roma i lange perioder, men som ble overvunnet til slutt. Byen havnet da under romersk herredømme frem til Romerrikets fall.

Benevento har altså vært en viktig by fra oldtiden av, noe som gjenspeiles i bybildet. For det første er Benevento meget stolt av sin samnitiske fortid; universitetet er oppkalt etter folkeslaget (Sannio på italiensk), og i hovedgaten viser et stort minnesmerke hvor det samnitiske riket i sin tid var. Beundre også de mange sporene fra byens tid under Romerriket, som den romerske Trajan-buen i samme stil og størrelse som Romas egne triumfbuer. I tillegg satte Antikken sitt preg på denne smeltedigelen av en by, noe dere kan se på Apis-tyren og obelisken som pryder hovedgaten. Besøk også det velbevarte romerske teateret nær domkirken, og gå over den 2000 år gamle romerske broen Ponto Leproso som krysser elva Sabato.

Unn dere en spasertur langs den 1300 år gamle bymuren fra langobardenes tid i Benevento. Deres tilstedeværelse kan også sees i den nesten like gamle sekskantede kirken Santa Sofia ved hovedgaten. Bak kirken finner dere et gammelt kloster som har blitt forvandlet til et lite historiemuseum - se hvordan en langobarderkriger ser ut, og hvil både øyne og ører i den sjarmerende klostergården.

Les mer om Benevento

Ta del i folkelivet på kvelden

Nyt byen mens dere spaserer langs den brede gågaten Corso Garibaldi, og på lørdags- og søndagskvelden kan dere "gå corso" sammen med de lokale innbyggerne. Da fylles gaten med mennesker som slår av en prat med venner som sitter på kaféene, og oppdaterer hverandre med siste nytt. Gaten er tettpakket, selv etter at mange i nitiden eller senere tar plass ved en av byens restauranter. Barna er med og det er ikke noe som heter sengetid, og folkelivet roes seg ikke før rundt midnatt. Ta en kaffe på den gule kaféen Café Strega, der den søte strega-likøren lages. Likøren har blitt et kjennetegn for byen, så her er det bare å finne frem glasset og smake i vei.

Bestill deres ferieovernattinger i Benevento

Ta en titt i vår online-katalog ved å bruke søkemotoren på toppen av siden, og se hva som passer for dere. Velg blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller og ferieleiligheter med flotte beliggenheter i Benevento og i resten av Campania. Spør også gjerne en av våre erfarne reisekonsultenter om tips og råd. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre eller bruk chat-boksen til venstre for å slå av en prat. Vi har over 15 års erfaring med reiser innen Italia, og hjelper dere gladelig med å skreddersy drømmeferien deres.

Sjul teksten
 
 
search map