Bes√łk ruinene i Velia

 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Den eldgamle byen ble i sin tid bygget av grekerne rundt år 538 - 535 f.Kr. og het den gang "Hyele", og fikk kallenavnet "Velia" på latinsk, et navn som fortsatt sitter den dag i dag.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

I forbindelse med utgravningene på 1900-tallet ble diverse ruiner og levninger fra byens gamle bymur og byport (bl.a. "Porta Rossa" - den rosa port) funnet. Funnene og utgravningsplassen figurerer i dag på UNESCOs verdensarvliste, og mange mener de kan konkurrere med templene i Paestum. Arkeologer mener at man kun har avdekket rundt 15% av byen, noe som lover godt for fremtidige utgravninger.

Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om tips og råd dersom dere ønsker å besøke Velia og andre spennende plasser i Campania. Vi har over 15 års erfaring med reiser i Italia og hjelper dere gladelig med å realisere drømmeferien deres.

 
search map