Reiser til Amalfikysten

Du får tilfredsstilt behovet for vakre utsikter når du reiser til Amalfikysten med In-Italia
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Litt sør for den lettere kaotiske og meget fascinerende storbyen Napoli finner du den svimlende og forrevne Amalfikysten - et helt spesielt sted som har vært en magnet for besøkende siden romertiden. Når man reiser til Amalfikysten blir man straks betatt av de høye fjellene og dype dalene som stuper rett ned i det asurblå Middelhavet. 

En reise til Amalfikysten handler om god timing: Mange hoteller, restauranter og attraksjoner er "chiuso" (stengt) fra november og helt til påske. Høysommeren byr tidvis på lange bilkøer og skyhøye temperaturer, så for mange er det best å unngå å reise i juli og august. Våren og høsten er Amalfikystens stjernestund - da er det ganske enkelt vidunderlig med mange ville blomster, det varme havet og årstidenes lekre råvarer, som sopp, sorte trøfler og kastanjer. 

Planlegger du en reise til Amalfikysten gjør du lurt å sette av minst fem dager til å få med deg høydepunktene i området. Vurdér en natt eller to på den vulkanske øya Ischia, og dra deretter videre til en av de kystnære perlene - som Sorrento, Positano eller Amalfi - med mulighet for dagsturer til Pompeii eller Ravello. Husk at du hos In-Italia kan bestille en pakkereise til Amalfikysten med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim og flere flyplasser i Norge, slik at du kan styre reiselengden selv, og enkelt kan kombinere flere destinasjoner på samme tur. 

Da Amalfikysten tradisjonelt er et populært område for turister er konkurransen om plassene hard og service-standarden er generelt blant den høyeste i Italia. Her finner du noen av våre best beliggende og mest eksklusive hoteller, men det er også muligheter for å reise til Amalfikysten med ryggsekk og tursko, og bestille mer spartanske overnattingssteder. 

Kart over Amalfikysten og opplevelser på reisemålet

Det er ofte lettest å bruke kartet når du skal finne et hotell eller en ferieleilighet. På kartet kan du også se avstandene fra flyplassene og de mange spennende severdighetene på reisemålet. 

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Mer informasjon til reisen din til Amalfikysten

Amalfikysten er en kyststrekning på den sørlige delen av den sorrentinske halvøya i provinsen Salerno i Campania-regionen i Sør-Italia. Kysten, som utgjør et av de vakreste kulturlandskapene Italia, ble erklært verneverdig verdensarv av UNESCO i 1997.

Den berømte kyststrekningen byr blant annet på små, sjarmernede kystbyer, fantastisk gastronomi, kunsthåndverk i lange baner, gode muligheter for både en tur- og badeferie, store naturopplevelser og gode utfluktsmuligheter til f.eks. storbyen Napoli, som kun ligger ca. 1 times kjøring unna. 

Blant de kystbyene vi vil anbefale deg å besøke på en reise til Amalfikysten er vakre og fargerike Positano, som bl.a. lokker med den Romerske Villa og Santa Maria Assunta-kirken. Byen har også to strender hvis du vil slappe av i solen, og turstien kalt Gudenes Sti (Sentieri degli dei), hvis du heller vil ta beina fatt og oppleve noen storslåtte utsikter. 

Du bør også besøke den lille fjellbyen Ravello som ligger i 350 meters høyde og byr på storslåtte utsikter over bukten. Byen kalles ofte "Musikkens by" på grunn av den årlige musikkfestivalen som arrangeres her og som er tilegnet Wagner. I tilleg frister byen med de to berømte villaene Villa Rufolo og Villa Cimbrone - og ikke minst deres flotte hager.

Tett på Ravello ligger Amalfikystens ukjente perle, Scala, som ikke ser ut som noe særlig, men som blant annet byr på den mystiske dragedalen, en årlig kastanjefestival og en uforglemmelig utsikt.

I Minori kan du oppleve et hyggelig og uspolert sentrum med flere gode restauranter, en sandstrand med strandpromenade og et av Italias mest kjente konditorier; De Riso. Og i byen Amalfi, som har gitt navn til kysten, finner du områdets historiske og kulturelle sentrum. Byen har en spennende forhistorie som hovedstad i den maritime republikken kalt Repubblica di Amalfi, som eksisterte fra år 839 til rundt år 1200, og som var én av datidens største handelsmakter i Middelhavet. 

>> Få mer informasjon om en ferie på Amalfikysten her

Behøver jeg leiebil når jeg reiser til Amalfikysten?

Det er et godt spørsmål, for det er fordeler og ulemper ved å bestille leiebil når du reiser til Amalfikysten. Den enkleste (og billigste) måten å komme seg fra flyplassen til hotellet ditt på er absolutt med en leiebil, men du kan naturligvis også bestille transport. Har du en bil til rådighet kan du også lett dra på oppdagelsesferder i innlandet, men skal du besøke de mange hyggelige småbyene langs kysten vil vi råde deg til å benytte offentlig transport, noe du kan lese mye mer om her

Leiebil er billigst hvis du bestiller den hjemmefra og henter den på flyplassen. In-Italia Reiser samarbeider med en håndfull anerkjente selskaper som f.eks. SIXT Bilutleie, Avis bilutleie og Hertz. Bestiller du en pakkereise bil du automatisk bli tilbudt leiebil eller transport, men skal du kun bestille en billig leiebil i f.eks. Napoli kan du lese mer her: 

>> Søk priser på leiebil i Napoli

Hvordan vil du bo - hotell, villa eller ferieleilighet?

Hos In-Italia Reiser finner du Norges største utvalg av hoteller og ferieleiligheter på Amalfikysten, og de er alle besøkt av oss i en årrekke. I tillegg til hoteller og ferieleilighet tilbyr vi også utvalgte villaer. Du kan lese våre personlige beskrivelser av samtlige hoteller, i tillegg til de mange hotellanmeldelsene fra gjester som har reist med In-Italia. Her finner du også mange gode råd og tips til utflukter, restauranter og mye mer. Bruk hotellsøkemotoren til å finne det hotellet eller den ferieleiligheten som oppfyller dine ønsker og behov. 

Fly direkte til Roma eller med en enkelt mellomlanding til Napoli

Det er to flyplasser du kan benytte når du skal reise på ferie til Amalfikysten, og det er Napoli og Roma. Ja, faktisk er det tre da Roma har to flyplasser. Flyr du til Roma må du regne med ca. 3 timers kjøring i bil, mens det fra flyplassen i Napoli kun er ca. 1 times kjøring. 

Fly fra København, Bergen, Trondheim, Stavanger eller andre flyplasser i Norge

I skrivende stund går det daglige flyavganger fra Oslo og Bergen til Roma med bl.a. Ryanair, SAS og Norwegian. Reiser du til Napoli og kan leve med et enkelt stopp underveis har du utallige muligheter fra alle flyplassene i Norge med selskaper som SAS, Norwegian, Air Berlin, Lufthansa og KLM. 

I reisesøkemotoren kan du se avganger fra samtlige flyselskaper og ved å bruke filteret kan du kjapt få et overblikk over direktefly. 

Bestill reiser med fly på nettet og få billigst mulig pris

Bestiller du din reise inkl. fly og opphold, altså en pakkereise på nettet, er du sikker på å få billigst mulig pris. Alle reiser til Amalfikysten og andre reisemål i Italia du kan bestille hos In-Italia Reiser er dekket av reisegarantien og pakkereiseloven, noe som gir trygghet og ikke koster ekstra. Vi sammenligner alltid priser på fly online i søkemotoren, og du kan kjapt og enkelt få et overblikk over de forskjellige mulighetene og flyrutene. Ønsker du at vi skal sende deg et skreddersydd tilbud på din reise til Amalfikysten eller andre destinasjoner i Italia er du selvfølgelig også hjertelig velkommen til å kontakte oss for personlig service. 

 
search map