Opplev Sjørepublikkenes Regatta

Amalfi
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Regattaen ble først avholdt i 1955 i Genova, og siden har de andre byene kommet til. Begivenheten begynner med et historisk kostymeopptog fra sentrum og ned til havnen der alle båtene ligger klare. Det er i alt 400 båter som kalles for "Galleoner" som rommer åtte roere og én fører. Hver båt er malt i forskjellige farger og med forskjellige figurer alt etter hvilken by de kommer fra. Amalfis båter er mørkeblå og prydet med en bevinget hest, Genovas båter er hvite med en drage, Pisas båter er mørkerøde og dekorerte med en ørn, mens båtene fra Venezia er grønne med en løve på. Roerne er alle kledd i fargerike kostymer som representerer deres by.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Deltagere

Det er ikke lenge siden roerne utelukkende bestod av atleter med opphav i en av de fire byene, og regelen tilsa at de måtte ha bodd i byen i minst 10 år. I 2004 ble reglene endret, og nå må halvparten av roerne komme fra den gjeldende byen og den andre halvparten kan komme fra hele regionen byen ligger i. Regattaen strekker seg over 2000 meter og vinneren får et trofé som blir erstattet med en pengepremie året etter.

Når og hvor?

Regattaen foregår i Venezia i 2015, Amalfi i 2016, Pisa i 2017 og Genova i 2018. Snakk gjerne med en av våre erfarne reisekonsulenter for tips og råd dersom dere ønsker å få med dere Sjørepublikkenes Regatta.

 
search map