Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Mest populære byer og områder i Campania

Se alle byer og reisemål i Campania

Det er lett å se hvorfor Amalfikysten blir ansett som en av de vakreste kystlinjene i Europa. Nyt det mangfoldige landskapet og besøk fascinerende byer som Ravello, Amalfi, Positano, Minori og sist – men ikke minst – Sorrento-halvøya, der dere kan nyte imponerende utsikter over havnen i Napoli og den majestetiske vulkanen Vesuv som vokter over det hele.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bli inspirerte av skjønnheten

Mange kjente norske og utenlandske kunstnere har latt seg trollbinde av den vakre Amalfikysten. Henrik Ibsen skrev blant annet sitt verdensberømte drama "Et dukkehjem" (1879) i byen Amalfi, komponisten Edvard Grieg elsket byen Ravello og den kjente danske forfatteren H.C. Andersen satte stor pris på Napoli og omegn. I Johann Wolfgang von Goethes verk "Italiensk Reise" (1786), beskriver han Napoli som et ekte paradis. Det er kanskje færre som vil beskrive byen slik i dag, med sitt kaotiske, bråkete og ekstremt livlige bysentrum.

Les mer om Campania

Nyt Campanias vakre natur

I den sørlige delen av regionen finner dere Italias nest-største naturreservat som kan friste friluftselskere med rolige omgivelser og storslåtte naturopplevelser. Opplev den ”ekte italienske” atmosfæren i de mange sjarmerende kystbyene i området, og kjenn hvordan skuldrene senker seg mens dere smaker på de hjemmelagde spesialitetene kjøkkenet har å by på.

Romerne så Campania som et fristed, og dekorerte regionen med prektige byer. Blant dem var Pompeii, som i all sin prakt måtte bukke under for Vesuvs vrede, men skjønnheten og det harde arbeidet romerne la ned i byggingen kan fortsatt sees i dag. Campania rommer et imponerende utvalg av kultur og historie.

La planleggingen begynne

Campania er en magisk opplevelse som er full av romantikk, sjarm og storslåtte monumenter. Det er så mye å se og gjøre her, hvor skal dere begynne? Ta en titt i online-katalogen vår for å finne det perfekte ferieovernattingsstedet; dere kan velge blant vårt håndplukkede utvalg av hoteller, selvbetjente ferieleiligheter og villaer.

Villa i Campania
Slapp av i en privat villa i vakre omgivelser, og tilbring uavbrutt kvalitetstid med familien/vennegjengen. Utvalget av private villaer er ikke stort i Campania, men dere kan likevel finne noen skikkelige perler i vår online-katalog.

Med egen villa får dere friheten og selvstendigheten som gjør ferien deres komplett. Her trenger dere ikke å dele bassenget, terrassen eller hagen med noen andre. Innta et måltid sammen i det fri og sett pris på privatlivet og freden i Campanias nydelige landskap.

Bla selv, eller ta kontakt med en av våre erfarne reisekonsulenter som gladelig hjelper dere med å finne det dere ser etter – vår ekspertise på reiser i Campania og ferieplanlegginger generelt kan komme godt med.

Campania frister med autensitet, sjarm og storslåtte monumenter. Kombiner romantikk med det ekte Italia, med en aktiv ferie blant klippene, med storbyliv i Napoli eller med familien på en idyllisk gård i det grønne. Mulighetene er endeløse!

Bestill deres romatiske ferie i Campania

Ta en titt i vår håndplukkede katalog stappfull med romantiske ferieovernattinger ved å bruke søkemotoren øverst på siden, og se hva som får hjertene deres til å slå litt fortere. Spør gjerne en av våre erfarne reisekonsulenter om gratis tips og råd - bare send oss en email ved å bruke lenken på toppen av siden eller bruk telefonnummeret til høyre på siden for å ringe oss. Med over 15 års erfaring med reiser i Italia kan vi hjelpe dere med å skreddersy den perfekte, romantiske ferie for to i Campania.

Byer

Utforsk den herlige blandingen av nytt og gammelt

Napoli er by sammensatt av storhet – både nytt og gammelt – samt en anelse forfall i enkelte områder. Byen ble grunnlagt av grekerne og døpt Neapolis. Den har senere vært under romersk, bysantinsk, gotisk, normannisk, fransk og spansk besittelse, og de mange forskjellige okkupasjonene har satt tydelige spor. Her kan dere blant annet se Italias arkeologiske Nasjonalmuseum, Duomoen, Castel Nuovo, det kongelige palass og mye mer. Vi anbefaler også å avlegge den mindre kjente underjordiske byen en visitt.

Dra sørover til Salerno

I sør finner dere Salerno, flott plassert ved havet. Byen var i lang tid under lombardenes herredømme, men falt under normannisk herredømme da Robert Guiscard besluttet å konsolidere sin maktposisjon i sør-Italia. Byen var under middelalderen anerkjent for sitt medisinske universitet. Store deler av byen ble under Andre Verdenskrig utsatt for kraftig bombardering, som har medført at visse områder fremstår i mer moderne stil. Her finner dere gode shoppingmuligheter, flere spisesteder med allsidige menyer, og dere kan nyte trivelige spaserturer rundt i byen eller på promenaden nede ved havet. Byen har overraskende få turister, så dere slipper unna de store folkemengdene.

Besøk perlene ved kysten

Amalfi, Positano og Ravello langs Amalfikysten har alle hver sin individuelle sjarm og ligger fantastisk til i de bratte skråningene. Katedralen i Amalfi av normannisk opprinnelse er et spesielt flott og stort monument dere bør få med dere.
Cetara er en sjarmerende, liten trappeby og et aktivt fiskerleie med et svært karakteristisk og autentisk preg. Her er det ikke så mange restauranter, men til gjengjeld er de veldig gode.
Minori og Maiori er to trivelige byer omtrent midt på Amalfikysten. Til tross for at de er naboer er de ganske ulike. I Maiori, som er litt større enn Minori , er deler av byen av nyere dato da store deler måtte gjenoppbygges etter en omfattende oversvømmelse i 1954. Maiori kan skryte av å ha Amalfikystens lengste strand.
Nabobyen Minori har også sin egen lille strand, samt et sjarmerende eldre bysentrum med trange gater. Byen er mindre turistifisert enn Positano og Amalfi og har en behagelig atmosfære.
Ravello har blant annet to praktfulle villaer med tilhørende hager; Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Byen har også en fantastisk utsikt over Amalfikysten der den ruver 350 meter over vannoverflaten.

La Sorrento fortrylle dere

På Sorrentohalvøya ligger Sorrento som, til tross for at det er en del turister i byen, en deilig opplevelse. Byens brer seg opp langs skråningene, og fra flere steder kan dere nyte en fantastisk panoramautsikt over Napoli-bukta. Lenger inn i landet kan dere beundre flere historiske monumenter – Pompeii er for eksempel kun én times kjøretur unna Sorrento. Benevento har også en lang og viktig historie bak seg, og er blant annet kjent for sin flotte triumfbue som ble oppført av keiser Trajan.

Sats på vakker natur

Cilento er et naturskjønt område sør for Amalfikysten og ligger helt sør i Campania. Størstedelen av området består av nasjonalparken Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano (kort og greit) som går for å være Italias nest største nasjonalpark. Det er et mytisk område som har blitt tilknyttet mange sagn opp gjennom tidene i tillegg til å være rik på kulturelle skatter som de velbevarte templene i Paestum. I Cilento kan dere besøke små, hyggelige kyst-byer som Acciaroli, Agropoli og Santa Maria di Castellabate. Det er mye færre turister å oppdrive i Cilento sammenlignet med Amalfi-kysten, noe som gjør at området på mange måter fremdeles fremstår som uutforsket og uspolert.

Historie

Campanias historie er meget imponerende. Grekerne, romerne, bysantinerne, goterne, lombardene, normannerne, franskmenn og spanjoler har alle vært med på å prege regionen. Med fokus på de romerske elementene, er det naturlig å nevne Pompeii og Herkulanum, mens Paestum har et fantastisk dorisk tempel som vitner om grekernes tilstedeværelse i området.

Normannerne har etterlatt seg monumenter i Napoli, Benevento, Caserta og Amalfi, og en kjapp kikk i historiebøkene forteller om svært spennende perioder under normannisk herredømme i Campania.

En stor del av Campanias historie er dominert av perioden hvor regionen var en del av kongedømmet "De to Sicilier", som omfattet store deler av sør-Italia. Dette kan forklare hvorfor de som bor sør i Campania har en mer siciliansk-preget dialekt, i motsetning til midt- og nord-Campania hvor dialekten er mer napolitansk.

Sol og strand

I Campania er det nesten alltid godt vær. Da mange av de interessante byene ligger langs kysten, er det gode muligheter for å kombinere en kulturferie med sol og hav. Typisk for Amalfikysten er små sandstrender innflettet med klipper. I den sørlige delen av regionen kan dere slikke sol på lengre og bredere sandstrender. Dersom dere liker å snorkle, finner dere mange gode muligheter for å utforske havet blant klippene, blant annet på øya Capri eller Sorrento-halvøya.

Hva med en forfriskende båttur? Det går båter mellom flere av byene på Amalfikysten, Sorrento-halvøya, Capri og helt ned til Cilento-området i sør – det går også daglige fergeruter fra Napoli til Ischia-øya og Procida-øya. På Ischia er det, i tillegg til flotte strender, mange kurbadsteder under åpen himmel, og det sies at det mineralholdige vannet virker helbredende på de som bader i det. Takket være at Ischia er ei vulkanøy, er bassengene naturlig oppvarmet – noen helt opp til 40 grader!

Naturopplevelser

Ca 35 % av Campania er dekket av fjell som dominerer mye av innlandet i regionen. Mer enn 50 prosent av Campanias areal er kuperte høyder, og de resterende 15 prosent er sletter. Mye av kysten er karakterisert av klipper dekket av sitrontrær og annen vegetasjon. Amalfikysten og Sorrentohalvøya er utrolig vakre, og byr på maleriske utsikter. I Cilento-reservatet er innlandet preget av høye, skogskledde fjell, mens kysten er dekorert av typisk middelhavsflora.


Innover i landet, i Avellino provinsen, ligger det flotte vinmarker som ofte er beplantet med Campanias egne fantastiske druesorter – som for eksempel den blå Aglianico-druen og de grønne Greco di Tufo- og Fiano-druene.


Campanias høyeste punkt strekker seg opp til 2050 m.o.h og det ligger i regionens nordligste del; også kalt Monti del Matese. Dette området er preget av en flott og urørt natur med skog, elver og innsjøer. Området er forøvrig en beskyttet park, og den har et rikt dyreliv. Her kan dere få sett ulv, villkatt, kongeørn og andre spennende jaktfugler hvis dere er heldige.

Mat og vin

Regionen er rik på spennende råvarer som sitroner, skogsbær, trøfler, sopp, hasselnøtter, fiken, kastanjer, gode lokale pølser og oster. Dersom dere er ute etter sublime gourmetopplevelser, kan dere stifte bekjentskap med noen av Italias beste restauranter; Don Alfonso og Torre del Saracino - begge ligger på Sorrentohalvøya.

Campania er nok mest kjent for å være pizzaens hjemsted. Byen Napoli kan ta æren for pizzaen slik vi kjenner den i dag. Men regionen har mye mer å by på enn bare pizza.

Fisk & skalldyr
At det spises masse fisk og skalldyr i Campania kommer nok ikke som en stor overraskelse. I området rundt Napoli spises det masse av den store fete havålen, Capitone, men små ål med friske laurbærblader er også en kjent og god rett her.
Saltede, ferske eller stekte ansjoser er også ofte på menyen i Campania. "Gamberetto di nassa" er en reketype som er meget populær, og mange forestrekker den rå, uten sitron.
Muslinger, blekksprut, skalldyr og typiske middelhavsfisker er også ofte å finne på menyen.

Kjøtt, vilt & fjærkre
Gris, lam, geit og den spesielle kaninrasen fra Ischia er blant favorittene i Campania. Vilt, eksempelvis villsvin, spises mest i de sentrale og nordlige delene av regionen.

Pølser & skinker
Campania er en region som har mye å tilby også på dette området. Fra fjellene rundt Benevento kommer det en meget god lufttørket skinke kalt: "Prosciutto di Pietraroja". Den mest kjente pølsen i Campania er oppkalt etter hovedstaden i regionen, "Salame Napoli". Av andre gode pølser så nevnes "Salame di Agerola" fra den sydlige delen av Campania, "Salame di Mugnano" fra vinprovinsen Avellino, "Soppressata di Gioi Cilento" fra det fantastiske Cilento-reservatet og fra Salerno området: "Soppressata di Ricigliano".

Ost
Mozzarella er Campanias mest berømte ost og det med god grunn. Ordentlig mozzarella fremstilles på bøffelmelk og smaker best servert med et par dråper god olivenolje, noen skiver av Campanias cherrytomat "Pomodorino al piennolo" og pyntet med et par basilikumblader – naturligvis.

Søtsaker
De er veldig glade i kaker og is i Campania, og heldigvis er de også dyktige til å produsere disse herlighetene. Is som er laget på Amalfikystens sitroner er en sann opplevelse, noe som kanskje ikke er så rart da det er vitenskapelig bevist at sitroner fra Amalfikysten har dobbelt så mye aroma som andre typer sitroner. Se også om dere får smakt Babà-kake; en kake dynket i enten rom eller limoncello som er skikkelig god og saftig med en svampet konsistens.

Vin & vingårder
I de seneste årene har mange meget dyktige og spennende vingårder dukket opp med fantastiske viner laget av lokale druer. Blant de mest kjente er Taurasi, rødvin som er laget på aglianicodruen. De beste variantene av denne byr på en deilig kompleksitet og eleganse. Taurasi kalles ofte sydens Barolo på grunn av visse likheter med denne store vinen, spesielt i forhold til syre og tanniner.
Av hvitvin gjør spesielt Greco di Tufo og Fiano di Avellino seg bemerket. Vinene har en flott nese med mange forskjellige inntrykk, sprøhet og friskhet i smaken, og passer utrolig godt til de mange spennende fiskerettene Campanias kjøkken tilbyr.
Her er en liten liste over noen av Campanias ypperligste vingårder: Feudi di San Gregorio, Mastroberardino, Salvatore Molettieri, Antonio Caggiano, Terredora di Paolo, Cantina del taburno, Villa Matilde, Caputo, Luigi Maffini og Marisa Cuomo.

Klare for å bestille ferieovernattingene deres i Campania?

Ta en titt i vår online-katalog for å se hvilke ferieovernattinger som fanger interessen deres. Velg blant våre håndplukkede ferieleiligheter, hoteller og villaer med flotte beliggenheter i storslåtte Campania. Våre reisekonsulenter hjelper dere mer enn gjerne om dere ønsker det; med over 15 års erfaring innen reiser i Italia kan vi finne hva som passer best for dere. Bare send oss en email via lenken på toppen av siden, ring oss på telefonnummeret til høyre på siden eller bruk chat-alternativet til venstre på siden. Vi er her for å sørge for at ferien deres i Campania blir så behagelig og bekymringsløs som mulig.

Sjul teksten
 
 
search map