Ferieovernattinger i Sibari

Utgravninger ved Sibari Marina di Sibari Utgravninger ved Sibari
 
Kun opphold
+Fly & opphold
Nyhet
Loading
Loading
Voksne
Barn
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Rom / leilighet 1
Alder på barn på hjemreisetidspunktet
Flere søkemuligheter
0
Henter innhold

Ved det Joniske Hav

Sibari (gammelgresk: Sybaris) er en av de eldste, greske kolonibyene i området og har en lekker plassering på en slette mellom elvene Crati og Raganello, nær det Joniske Hav. Byens historie går meget langt tilbake og har hatt en meget stor betydning arkeologisk sett.

Toscana Sardinia Sicilia Abruzzo Aostadalen Puglia Basilicata Calabria Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Liguria Lombardia Marche Molise Piemonte Syd-Tirol Umbria Veneto Kart over Italia

Bykjerne av nyere opprinnelse

Slik som bykjernen fremstår i dag har den ikke noen større besøksverdi da den er av nyere opprinnelse. Den ligger også litt nord for de kjente utgravningene. Det er likevel et meget besøkt område og som kommune leves det hovedsakelig av turisme her, med appell til både badegjester og kulturinteresserte. Utenfor Sibari finner du nemlig to badedestinasjoner: Laghi di Sibari, et kunstig innsjøsystem rett bak kystlinjen som også har fått tilnavnet "Lille-Venezia", og Marina di Sibari med sine flotte sandstrender.

Les mer om Sibari

Arkeologi

På grunn av byens rike historie er det gjort mange spennende arkeologiske funn i området, og flere av disse er å finne på byens arkeologiske museum Museo Archeologico Nazionale della Sibaritide som åpnet i 1996. Museet rommer spennende samlinger og de viktigste funnene fra tiden før den greske koloniseringen. Mange av utgravningene kan sees i den arkeologiske parken Parco del Cavallo sør for byen.

Lakrisrot

Sibari er kjent for sine lakrisplanter da det på Sibari-sletten er en høy konsentrasjon av viltvoksende lakris - en belgplante som også finnes ved kystene i Abruzzo, Puglia og Basilicata, men spesielt her i Calabria. Faktisk kommer 3/4 av den italienske lakrisproduksjonen fra denne sletten, noe som er veldig imponerende med tanke på at Italia årlig bearbeider ca. 300 00 tonn med lakrisrøtter. Hvis du vil ut og finne planten selv er det greit å vite at den er ca. 20 cm høy og vokser best i denne tørre, oppvarmede jorden som finnes på sletten. Men husk at det er ikke planten du vil ha tak i, da det er fra roten man utvinner den søte saften.

Sjul teksten
 
 
search map